Obrátené rezne

simona1998 - fotkasimona1998, 7. augusta 2014

Tieto rezne už veľmi veľa krát robila moja mamka,no ja som sa ich nikdy neodvážila skúsiť vykuchtiť sama. Mne pripadali veľmi zložité na prípravu,avšak Zobraziť celý popisTieto rezne už veľmi veľa krát robila moja mamka,no ja som sa ich nikdy neodvážila skúsiť vykuchtiť sama. Mne pripadali veľmi zložité na prípravu,avšak pravda je úplne iná. Obrátené rezne sa nazývajú preto,že normálne sa rezne obaľujú vo vajíčkach a potom v strúhanke. Pri týchto rezňoch je to naopak,najprv sa obalia v strúhanke a potom vo vajíčku. Je to veľmi vláčne a chutné mäsko.Tak snáď sa vydaria a budú chutiť aj Vám. :)

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 kg
podľa chuti alebo kremžská
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Mäsko si nakrájame na rezne. Mne s týmto pomohli doma,musim sa priznať. Toto ešte zatiaľ neviem sama. :) :D

  2. 2

    Mäsko si trošičku naklepeme. Ďalej ho podľa vlastnej chuti osolíme,okoreníme(ja som použila peper,sušený cesnak a posypala po vrchu vegetou). Ale to je osobitne,kto si čo dá.

  3. 3

    Na tanier som si nasypala strúhanku, v ktorej som poriadne obalila rezníky a ešte som do rezňov strúhanku vklepala mlátikom. Rezne si však prikryte sáčkom.

  4. 4

    Rožšľaháme si vajičká,do ktorých som ja dala maličku lyžičku vegety a obalíme si v nich rezne.

  5. 5

    Pripravíme si panvicu s olejom,na ktorom si opečieme rezne z oboch strán.

  6. 6

    Opečené rezne si poukladáme do pekáča alebo zapekacej misy. Na každé mäsko som si dala asi štvrť lyžičky masla.

  7. 7

    Zmes,ktorou som mäsko zaliala,som pripravila z 1 litra vody, masoxu (mäsového bujónu),kečupu asi 5 lyžíc, horčice 3 lyžice,soľ, koreniny opäť som použila tie isté zhruba čo pri korenení mäska, pridala som ešte maggi tekuté, worchester. Túto omáčku si taktiež dochutíte podľa vlastnej chuti,každému chutí inak. :) Podliala som mäsko, nechala som si ešte trošku tejto zálievky,ktorú som na mäsko vyliala neskôr ešte.

  8. 8

    Mäsko si dáme do rúry podusiť,nechala som ho v rúre 1hodinku na zhruba 180stupňoch.

  9. 9

    K mäsku som spravila zemiakovú kašu a dva druhy šalátov: jeden obyčajný uhorkový a druhý mrkvovo-cesnakový s tatárskou. A už sme sa mohli pustiť do papania.

Diskusia k receptu

mirop
jedlo uvarene i naservirovane ako z obdobia, kedy sa v hoteloch pouzival porcelan, na ktorom je podavane :D
nadia56
tymto sposobom sa daju obratene rezne pripravit aj z hovadzieho masa, miesto v rure sme dusili rezne v tlakovom hrnci,
ale to bolo uz davno, vdaka za pripomenutie:-)
mesiar50
Ja som rezne s takymto pracovnym postupom robil velmi davno z hovadzieho masa.Najprv na oleji a potom v rure.Mas moju velku poklonu,ze tak v mladom veku sa snazis v kuchyni.Tvoje jedlo vyzera chutne,bolo by mi bodlo k dnesnej veceri.Prajem ti do Sk vsetko dobre.
1x zdezda
daguska
Mali sme takéto minulú nedelu,ale z morcacieho mäsa.Ja to velmi chutné jedlo.A aj z bravcového,ci hovädzieho sú výborné.Pekne si navarila.
milka95
Už dávno robievam hovädzie rezne v kuchte,aj bravčové zapekané v rúre ale trochu inak sú veľmi chutné s ryžou a dobrým zeleninovým šalátikom .Navarila si chutne si šikovná.
gitka61
Tieto rezne robievala moja svokra,ale z hovadzieho masa.Sikovna si a vyskusam aj tieto tvoje rezne z bravcoveho masa.Drzim palce ,len tak dalej je tu vela varechacov a dobre recepty sa oplati vyskusat.Radostou ocakavam dalsie recepty od teba a prajem prijemny vykend.
evanaaa
Tiež som robila aj z hovädzieho ( pôvodný recept) aj z bravčového, ale nedusila som ich vo vode, zaliala som ich len tým výpekom v ktorom sa smažili a úplne to stačilo. Aspoň taký recept som mala pred rokmi, keď som to začala robiť. Rezne som ukladala tak, že sa kúsok prekrývali ( aj som ich niekedy otočila, ale asi netreba ). Ale obdivujem ťa, že skúšaš aj to, čo sa ti nezdá ľahšie, no napokon, všetko sa dá naučiť a zistíš, že to predsa len ide.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia