Srnčí chrbát
Srnčí chrbát

Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami

Marián Filo
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 17. februára 2021
Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

800 g ( bez kosti)
100 ml
Krokety:
600 g
40 g
2 ks
50 g
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť pod alobal a do výpeku prilejeme červené víno, pridáme rozmarín, maslo a rozmixujeme.

  2. 2

    Krokety: V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme maslo, žĺtky, soľ, muškátový oriešok, strúhanku a dôkladne premiešame. Navlhčenými rukami vytvarujeme guľôčky alebo iné tvary (napríklad hruštičky) a obalíme v strúhanke. Na rozohriatom oleji vypražíme do zlatista.

  3. 3

    Hotový srnčí chrbát nakrájame na 8 častí, uložíme na tanier a polejeme omáčkou. Podávame so spareným cukrovým hráškom a s kroketami.

Diskusia k receptu

haji
@kimlo (17.2.2021 14:01)
Trefné! Faktická poznámka, vela ryže! To bude valentýnská dvojporcia....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia