Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Marián Filo
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 17. februára 2021
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 17. februára 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Suroviny
800 g ( bez kosti) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
100 ml |
|
|
|
Krokety: | |
600 g |
|
40 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
|
|
|
|
(na vyprážanie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť pod alobal a do výpeku prilejeme červené víno, pridáme rozmarín, maslo a rozmixujeme.
- 2
Krokety: V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme maslo, žĺtky, soľ, muškátový oriešok, strúhanku a dôkladne premiešame. Navlhčenými rukami vytvarujeme guľôčky alebo iné tvary (napríklad hruštičky) a obalíme v strúhanke. Na rozohriatom oleji vypražíme do zlatista.
- 3
Hotový srnčí chrbát nakrájame na 8 častí, uložíme na tanier a polejeme omáčkou. Podávame so spareným cukrovým hráškom a s kroketami.
Tiež srnčí chrbát:
Ďalšie recepty:
- 2
Trefné! Faktická poznámka, vela ryže! To bude valentýnská dvojporcia....