Mäsová roláda
Španielske vtáčiky v roláde (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Chuť uľahčiť si varenie ma inšpirovala na takéto španielske
vtáčky v rolke.* Vôbec nie sú náročné na prípravu, zvládnu aj
začiatočníci.
4-5 porcie |
30 minút príprava |
50-60 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny, mäso umyjeme a osušíme.
- Mäso rozklepeme tĺčikom na väčší plát, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme a potrieme horčicou.
- Na mäso rozložíme plátky slaniny a šunky, ošúpané na tvrdo uvarené vajíčka, pokrájanú kapiu a uhorky.
- Naplnené mäso zrolujeme, zaistíme ihlami alebo niťou.
- V pekáči rozpálime olej, orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme sladkú papriku, premiešame, stiahneme z plameňa.
- Mäso vložíme do pekáča a opečieme na miernom plameni zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Podlejeme vývarom alebo vodou zakryjeme alobalom. Dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 50-60 minút. Po upečení mäso (rolku) vyberieme, omáčku zahustíme trochou hladkej múky.
- Po upečení takto v reze... Roládu pokrájame na hrubšie plátky a podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť.