Mäsová roláda

Španielske vtáčiky v roláde (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Chuť uľahčiť si varenie ma inšpirovala na takéto španielske vtáčky v rolke.* Vôbec nie sú náročné na prípravu, zvládnu aj začiatočníci.

4-5
porcie
30 minút
príprava
50-60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, mäso umyjeme a osušíme.
  2. Mäso rozklepeme tĺčikom na väčší plát, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme a potrieme horčicou.
  3. Na mäso rozložíme plátky slaniny a šunky, ošúpané na tvrdo uvarené vajíčka, pokrájanú kapiu a uhorky.
  4. Naplnené mäso zrolujeme, zaistíme ihlami alebo niťou.
  5. V pekáči rozpálime olej, orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme sladkú papriku, premiešame, stiahneme z plameňa.
  6. Mäso vložíme do pekáča a opečieme na miernom plameni zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Podlejeme vývarom alebo vodou zakryjeme alobalom. Dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 50-60 minút. Po upečení mäso (rolku) vyberieme, omáčku zahustíme trochou hladkej múky.
  7. Po upečení takto v reze... Roládu pokrájame na hrubšie plátky a podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť.