Halušky s kapustou
Halušky s kapustou

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom fotorecept

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Salamandra**** pri Hornom Hodrušskom tajchu, 10. mája 2019
Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
400 g
8 g
1 malá hlávka
50 g
300 g
200 g (biela)
4 g
20 ml
100 g
2 strúčiky
100 ml
 (na podliatie kapusty)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu kapustu, pridáme cukor, soľ a čierne korenie. Chvíľku kapustu pražíme, pridáme ocot a vodu. Kapustu za občasného miešania dusíme domäkka.

    Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme cesto na halušky. Zemiaky očistéme, nastrúhame alebo rozmixujeme. Postupne pridávame do zemiakov soľ a špaldovú múku, až kým cesto nemá hutnú konzistenciu. Špaldové halušky hádžeme do vriacej osolenej vody. Halušky premiešame s udusenou kapustou.

    Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na ďalšiu panvicu nakrájame údenú krkovičku a slaninu na kocky a opražíme dochrumkava na miernom plameni.

    Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Halušky zmiešané s kapustou podávame s opraženou slaninou a krkovičkou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: