Halušky s kapustou
Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Do hrnca dáme rozohriať olej,
do ktorého vložíme nakrájanú
cibuľu a cesnak. Po opražení
pridáme do hrnca nastrúhanú
bielu kapustu, pridáme cukor,
soľ a čierne korenie. Chvíľku
kapustu pražíme, pridáme ocot
a vodu. Kapustu za občasného
miešania dusíme domäkka.
- Pripravíme cesto na halušky.
Zemiaky očistéme,
nastrúhame alebo rozmixujeme. Postupne pridávame do zemiakov soľ a špaldovú múku, až kým cesto nemá
hutnú konzistenciu. Špaldové
halušky hádžeme do vriacej osolenej vody. Halušky premiešame s udusenou kapustou.
- Na ďalšiu panvicu nakrájame údenú krkovičku
a slaninu na kocky a opražíme dochrumkava na miernom plameni.
- Halušky
zmiešané s kapustou podávame s opraženou slaninou a krkovičkou.
|