Halušky s kapustou

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu kapustu, pridáme cukor, soľ a čierne korenie. Chvíľku kapustu pražíme, pridáme ocot a vodu. Kapustu za občasného miešania dusíme domäkka.
  2. Pripravíme cesto na halušky. Zemiaky očistéme, nastrúhame alebo rozmixujeme. Postupne pridávame do zemiakov soľ a špaldovú múku, až kým cesto nemá hutnú konzistenciu. Špaldové halušky hádžeme do vriacej osolenej vody. Halušky premiešame s udusenou kapustou.
  3. Na ďalšiu panvicu nakrájame údenú krkovičku a slaninu na kocky a opražíme dochrumkava na miernom plameni.
  4. Halušky zmiešané s kapustou podávame s opraženou slaninou a krkovičkou.