Šošovicová polievka

Šošovicová polievka

Autor receptu: frommykitchendotcom

Postup

  1. Šošovicu pred varením namočíme na 1-2 hodiny do vody. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca. Pridáme scedenú šošovicu, cesnak a zalejeme vodou. Ochutíme mletým čiernym korením a necháme variť. Soľ pri strukovinách zvyknem dávať až neskôr.
  2. Medzitým si pripravíme zásmažku. Na masle do zlatista osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Stiahneme z ohňa a vmiešame k nej sladkú červenú papriku.
  3. Keď už je polievka takmer hotová a šošovica uvarená, pridáme zásmažku, zeleninový bujón a soľ.
  4. Na záver na zahustenie najemno nastrúhame zemiak a necháme prevrieť. Samozrejme, nesmie chýbať zväzok petržlenovej vňate, ktorá polievku krásne prevonia.
  5. Tip: Ak máte radi hustejšie polievky, môžete pridať počas varenia na kocky nakrájaný zemiak.