Šošovicová polievka

Šošovicová polievka so smotanou a sušenými slivkami

Autor receptu: redakcia

5-6
porcií
40-50 minút
príprava

Postup

  1. Do misky dáme namočiť šošovicu asi na 2 hodiny. Po 2 hodinách vodu zlejeme, šošovicu dáme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme korenie a necháme zovrieť. Varíme asi 15–20 minút, nesolíme.
  2. Potom povyberáme všetko korenie, pridáme na malé kocky nakrájané očistené zemiaky a sušené slivky.
  3. Zalejeme smotanou, v ktorej sme zamiešali múku (zmes musí byť bez hrudiek), premiešame a povaríme asi 15 minút.
  4. Nakoniec do polievky pridáme maslo na zjemnenie. Odstavíme a asi po 10 minútach dochutíme soľou a octom.