Slaný závin
Slaný závin

Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 8. novembra 2024
Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou (fotorecept)
Foto: tejaja

Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci". Ak kúpite už vyvaľkané lístkové Zobraziť celý popisTáto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci". Ak kúpite už vyvaľkané lístkové cesto, ušetríte čas aj prácu a výsledok vás milo prekvapí.

1 závin
porcia
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. (vyvaľkané)
350 g
cca 300 g (uvarená a olúpaná)
1 ks
100 g strúhaný
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto vyvaľkáme natenko (môžeme kúpiť už vyvaľkané) a posypeme strúhankou.

    Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kyslú kapustu vyžmýkame a nakrájame. Rozložíme na cesto. Na ňu uložíme uvarenú olúpanú cviklu nastrúhanú na tenké plátky.

    Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom poukladáme na tenké kolieska nakrájanú klobásu.

    Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko posypeme strúhaným syrom.

    Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opatrne stočíme do rolády a prenesieme na studenou vodou vypláchnutý plech. Ak sme použili vyvaľkané cesto, presunieme roládu na plech aj s papierom na pečenie.

    Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Roládu potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.

    Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C dozlata.

    Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia