Slaný závin

Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci".* Ak kúpite už vyvaľkané lístkové cesto, ušetríte čas aj prácu a výsledok vás milo prekvapí.

1 závin
porcia
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto vyvaľkáme natenko (môžeme kúpiť už vyvaľkané) a posypeme strúhankou.
  2. Kyslú kapustu vyžmýkame a nakrájame. Rozložíme na cesto. Na ňu uložíme uvarenú olúpanú cviklu nastrúhanú na tenké plátky.
  3. Potom poukladáme na tenké kolieska nakrájanú klobásu.
  4. Všetko posypeme strúhaným syrom.
  5. Opatrne stočíme do rolády a prenesieme na studenou vodou vypláchnutý plech. Ak sme použili vyvaľkané cesto, presunieme roládu na plech aj s papierom na pečenie.
  6. Roládu potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.
  7. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C dozlata.