Medové kolieska s mascarpone a ovocím fotorecept
Foto: olinecka
Určite sa budete čudovať, že zasa medové kolieska. Teraz je to verzia s mascarpone a ovocím. Vyskúšajte túto dobrotu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
480 g |
|
190 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
100 g |
|
1 väčšia ČL |
|
Mascarpone krém: | |
500 g |
|
100 g |
|
Jahodový krém: | |
400-500 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Suroviny na plnku.
-
2
Cesto: Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, sódu bikarbónu, med, vajíčka, žĺtky a nastrúhané maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky na chvíľu stuhnúť. Potom cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 0,3 cm a vykrojíme kolieska (cca 48- 50 kusov). Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme kolieska. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 8-10 minút do zlatista, počas pečenia sledujeme. Upečené kolieska rozložíme na pracovnú dosku.
-
3
Bielu čokoládu roztopíme, mascarpone vyšľaháme mixérom a pridáme čokoládu, zašľaháme. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Krém nanesieme na polovicu koliesok, poukladáme ovocie podľa seba alebo sezóny.
-
4
Smotanu vyšľaháme s jahodovou plnkou v prášku do tuha, preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na krém z mascarpone. Kto nemá rád plnku v prášku, môže vyšľahať len smotanu so stužovačom. Na krém položíme druhé koliesko, zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme podľa seba.
-
5
Rôzne zdobenie s ovocím.
-
6
Foto z pečenia na Veľkú noc.
Ďakujem