Bezlepkový jahodový cheesecake
Na sušienky spojíme všetky suroviny a ručne vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na plechu vystlanom papierom na...
Šalát zo zelenej zeleniny s tofu a quinoou
Vo vriacej osolenej vode oblanšírujeme fazuľkové struky a nakrájané hráškové struky. Scedíme a schladíme v studenej...
Jarná torta s jahodami
Rýchla a jednoduchá príprava. Vhodná, ak potrebujete mať hotovú tortu za pár hodín alebo ako...
Jahodovo-pudingový koláč
Cesto: Z masla izbovej teploty, cukru a múky vypracujeme cesto. Dno tortovej formy vystelieme papierom...
Špenátový quiche so syrom
Ingrediencie na cesto dáme do misky a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme chvíľu odležať v chlade, ...
Pita chlieb s kuracím mäsom na grécky spôsob
Osviežujúci a na prípravu jednoduchý recept. Túto šmakotinku zvládnete pripraviť ľavou zadnou :-)
Drink Zlaté piesky
Jednoduchý a osviežujúci ananásový drink vhodný na ochladenie počas horúcich letných dní?
Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....
Studená polievka gazpacho s plneným posúchom
Posúch: Múku preosejeme do misy, do prostriedku pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ a zalejeme...
Hlivová polievka pre odolné držky
Rýchla polievka pre milovníkov ostrého a hlivy ustricovej alla držková polievka. Kto by to bol povedal,...
Špaldový jogurtový koláč
V tomto recepte nám Danka Kurtíková Ferienčiková a Jozef Mak ukážu ako rýchlo je možné upiecť zdravý...
Orechová crostata s hruškami a chrumkavou mriežkou
Crostata je druh ovocného, v našom prípade ovocno–orechového koláča, ktorý má pôvod v Taliansku. Ide o...
Hubové lasagne
Lasagne sú veľmi obľúbené skoro všade. U nás doma máme viacero verzií, táto hubová je...
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...
Jemný hruškový koláč
Tento koláčik som si vymyslela v období prebytku hrušiek. Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci...
Bezlepkový kysnutý slivkový koláč s mrveničkou
Zo 100 ml mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom...
Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...
Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou
Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim....
Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, ...
Mäsom plnený kapustový list na hubách
K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...
Čučoriedkovo-ananásové mojito
A aj keď by mnohí mohli namietať, že mojito je mojito a nepatria doň ananás, ani čučoriedky, hlboko sa mýlite. Kombinácia čučoriedok, ananásu a Tuzemského špeciálu RIAVA HAFIRA, ktorý má naozaj intenzívnu čučoriedkovú chuť, je osviežujúco prekvapivá....
Dubáky na smotane
Jemná smotanová omáčka s dubákmi, ktorá poteší každého milovníka húb.