XXL makrónky s malinami

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 8. mája 2022
XXL makrónky s malinami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12 ks
porcií

Suroviny

150 g
150 g
57,5 g
160 g
40 g
Malinová ganache:
250 g
350 g
Na ozdobu:
250 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu použijeme bielky, ktoré oddelíme od žĺtkov 3 dni vopred a necháme ich odležať, posledný deň ich necháme pri izbovej teplote.

  2. 2

    Mandľovú múku spolu s práškovým cukrom premixujeme, aby bola zmes jemnejšia a preosejeme cez sitko. Pridáme polovicu bielkov a gélovú farbu. Kým pripravíme zvyšok, prikryjeme fóliou.

  3. 3

    Pripravíme cukrový rozvar - kryštálový cukor spolu s vodou zahrievame na 116 stupňov. Medzitým dáme do mixéra zvyšné bielky, začneme ich šľahať na nízkych otáčkach a keď má cukrový rozvar nad 100 stupňov, zvýšime intenzitu šľahania. Keď dosiahne rozvar 116 stupňov, prilejeme ho do šľahajúcich sa bielkov. Šľaháme spolu 5–10 minút. Vyšľahanú zmes potom po tretinách pridávame do mandľovej zmesi, aby bola hmota jednotná, ale inak nepremiešavame.

  4. 4

    Na papier na pečenie nakreslíme 12 krúžkov, papier otočíme a položíme na plech, krúžky budú vidieť aj tak. Pripravenú mandľovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou 10 mm špičkou a nastriekame do vyznačených krúžkov rovnaké kolieska. Makrónky dáme piecť do rúry vyhriatej na 135 stupňov na 15 minút.

  5. 5

    Malinová ganache: Malinové pyré zohrejeme, prelejeme ním na kúsky nalámanú čokoládu a vymiešame dohladka. Prikryjeme fóliou a necháme trochu stuhnúť. Potom zmesou naplníme cukrárenské vrecko s ozdobnou špičkou a nastriekame na upečené makrónky. Ozdobíme malinami.

Diskusia k receptu

haji
Pěkné mega makronky. Servis na kameni fotu uškodil. Jinak povedené dílo!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia