Jemný a šťavnatý jahodový koláč fotorecept
Foto: cesminaz
Fantastický koláčik s jemným, ľahučkým cestom, plný šťavnatých zrelých jahôd 😍 Úžasne chutný
ovocný koláč, ktorý u nás v sezóne jahôd jednoducho nemôže Zobraziť celý popisFantastický koláčik s jemným, ľahučkým cestom, plný šťavnatých zrelých jahôd 😍 Úžasne chutný
ovocný koláč, ktorý u nás v sezóne jahôd jednoducho nemôže chýbať.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
4 ks |
|
250 g |
|
3 dl |
|
100 g |
|
150 g (10%-ný) |
|
2 bal. |
|
15 g |
|
1/2 KL |
|
Okrem toho: | |
1 kg čerstvé |
|
4-5 PL |
|
4-5 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetko potrebné... Do jednej misky dáme žĺtky a do druhej bielky. K žĺtkom pridáme oba cukre a soľ, z bielkov potom vyšľaháme penu. Múku si už vopred zmiešame s práškom do pečiva a maslo necháme spustiť do tekuta.
-
2
Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a soľ vyšľaháme do penista. Pridáme jogurt a tiež dobre prešľaháme. Napokon striedavo vmiešavame raz maslo, raz mlieko a raz múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dostaneme pekné hladké cesto, do ktorého vareškou zľahka vmiešame penu z bielkov.
-
3
Okrem jahôd budeme potrebovať aj trochu práškového cukru a pár lyžíc strúhanky, aby jahody celkom nepremočili cesto.
-
4
Plech vytrieme olejom, poprášime trochou múky a 3/4 cesta rovnomerne rozotrieme na plech. Cesto posypeme strúhankou a poukladáme všetky jahody. Jahody posypeme pár lyžicami práškového cukru a nakoniec nanesieme hore-dole zvyšné cesto.
-
5
Koláč pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190 °C cca 40 minút. Pre istotu treba spraviť skúšku s ihlou.
-
6
Vychladnutý koláčik môžete posypať práškovým cukrom :-) Koláčik je naozaj úžasnej chuti, cesto jemnučké a ľahké. Jahody sú aromatické, sladké a krásne šťavnaté🥰👌
-
7
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.
😍