Jahodový krém
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 16. mája 2022
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 16. mája 2022
Foto: Zuzana Sisáková
6
porcií
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jahody umyjeme a očistíme, pridáme práškový a vanilkový cukor a rozmixujeme ich.
- 2
Želatínu namočíme do vody a keď napučí, vyberieme ju a vyžmýkame. Zo smotany odoberieme 50 ml, zohrejeme ju a pridáme želatínu. Keď sa rozpustí, postupne do nej primiešame jahodovú zmes.
- 3
Smotanu vyšľaháme a primiešame do nej jahodovú zmes.
- 4
Krém rozdelíme do pohárov alebo misiek a necháme asi 2 hodiny stuhnúť, potom ozdobíme podľa chuti.
Tiež jahodový krém:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu