Jahodový krém
Jahodový krém

Jahodový krém

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 16. mája 2022
Jahodový krém
Foto: Zuzana Sisáková
6
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

500 g čerstvé
350 ml
4 plátky
3 PL
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahody umyjeme a očistíme, pridáme práškový a vanilkový cukor a rozmixujeme ich.

  2. 2

    Želatínu namočíme do vody a keď napučí, vyberieme ju a vyžmýkame. Zo smotany odoberieme 50 ml, zohrejeme ju a pridáme želatínu. Keď sa rozpustí, postupne do nej primiešame jahodovú zmes.

  3. 3

    Smotanu vyšľaháme a primiešame do nej jahodovú zmes.

  4. 4

    Krém rozdelíme do pohárov alebo misiek a necháme asi 2 hodiny stuhnúť, potom ozdobíme podľa chuti.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha