Čokoládová pena s jahodami
Margit Slimáková
špecialistka na zdravotnú prevenciu a výživu, 13. júna 2022
špecialistka na zdravotnú prevenciu a výživu, 13. júna 2022
Foto: Shutterstock
Dezert, ktorý poteší vaše telo aj zmysly.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umyté, očistené a odkvapkané jahody rozmixujeme. Pridáme chia semienka, trstinový cukor a premiešame. Jahodovú zmes rovnomerne rozdelíme na dno pohárov.
- 2
Nalámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Horúce mlieko opatrne metličkou za stáleho miešania zapracujeme do čokolády. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť.
- 3
Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme s 1 ČL trstinového cukru na pevný sneh. Žĺtky dôkladne zamiešame do čokolády. Jemne metličkou po tretinách primiešavame sneh z bielkov. Čokoládovú penu rozdelíme do pohárikov na jahodovú vrstvu. Dezert môžeme ozdobiť čerstvým sezónnym ovocím.
Tiež Čokoládová pena:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu