Čokoládová pena
Čokoládová pena

Čokoládová pena s jahodami

Margit Slimáková
špecialistka na zdravotnú prevenciu a výživu, 13. júna 2022
Čokoládová pena s jahodami
Foto: Shutterstock

Dezert, ktorý poteší vaše telo aj zmysly.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

250 g
4 PL
3 ks
1 ČL
Jahodová vrstva:
300 g
2 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté, očistené a odkvapkané jahody rozmixujeme. Pridáme chia semienka, trstinový cukor a premiešame. Jahodovú zmes rovnomerne rozdelíme na dno pohárov.

  2. 2

    Nalámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Horúce mlieko opatrne metličkou za stáleho miešania zapracujeme do čokolády. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme s 1 ČL trstinového cukru na pevný sneh. Žĺtky dôkladne zamiešame do čokolády. Jemne metličkou po tretinách primiešavame sneh z bielkov. Čokoládovú penu rozdelíme do pohárikov na jahodovú vrstvu. Dezert môžeme ozdobiť čerstvým sezónnym ovocím.

Diskusia k receptu

natascha1
Krásne servírovanie, je čas jahôd a recept určite vyskúšam. Vyzerá veľmi chutne. Ďakujem za super inšpiráciu. Som Vašou veľkou fanúšičkou a nesmierne ma potešil Vami zverejnený recept tu na Vareche. Pevne verím, že nebude posledný. Prajem krásny deň.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha