Hrnčeková jahodová bublanina
autorka kníh Takmer zabudnuté recepty I a II, zakladateľka portálu sistersbakery.sk, 7. júna 2022

Foto: Michaela Smolová
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky (1 hrnček = 250 ml) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
500 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do stredne veľkej misy dáme celé vajcia, kryštálový a vanilkový cukor a metličkou ich spolu dobre prešľaháme. Potom prilejeme olej a zase všetko spolu dobre premiešame. Do zmesi pridáme biely jogurt a ešte raz metličkou prešľaháme.
- 2
Na mokrú zmes preosejeme dva hrnčeky hladkej múky spolu s polovicou balíčka kypriaceho prášku. Pomocou gumenej stierky alebo varechy všetky prísady premiešame. Stačí miešať len toľko, aby sa všetko spojilo a pokojne môžu v zmesi ostať menšie hrudky.
- 3
Jahody umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame. Menší plech (25 x 35 cm) zľahka potrieme maslom alebo tukom a naň prilepíme papier na pečenie. Na ten nalejeme pripravené cesto a uhladíme povrch. Vrch posypeme jahodami. Ak nemáme jahody, samozrejme, môžeme použiť aj iné ovocie. Výborne sa hodia čerešne, broskyne, čučoriedky alebo ríbezle.
- 4
Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 35–45 minút. Po dopečení necháme bublaninu úplne vychladnúť. Podávame ju posypanú práškovým cukrom.
Tiež jahodový koláč:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu