ľadová káva
ľadová káva

Karamelová ľadová káva videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 29. mája 2022

Podľa tohto receptu vám vyjdú 2 ľadové kávy, každá 300 ml. Suroviny si každý môže upraviť podľa seba. Ak máte radi silnejšiu kávu, Zobraziť celý popisPodľa tohto receptu vám vyjdú 2 ľadové kávy, každá 300 ml. Suroviny si každý môže upraviť podľa seba. Ak máte radi silnejšiu kávu, pridajte viac kávy. Ak máte radi sladšiu kávu, pridajte cukor alebo odoberte. Každý si to už môže upraviť podľa svojej chuti :-)
Zdroj: https://www.youtube.com/c/LaylasTastyKitchen

Suroviny

Domáci karamel:
300 g
200 ml
Ľadová káva:
2 ČL
200 ml
2 PL
10 g
2 PL domáci
200 ml




Postup

  1. 1

    Pripravila som si domáci karamel: Cukor som nechala skaramelizovať, priliala som smotanu a za stáleho miešania nechala rozpustiť. Karamel som cez sitko preliala do nádoby a nechala úplne vychladnúť. Uvarila som kávu (s 200 ml vody), ktorú som tiež nechala úplne vychladnúť.

  2. 2

    Do mixéra som naliala vychladnutú kávu. Pridala som kryštálový a vanilkový cukor, karamel, ľadové kocky a nakoniec mlieko.

  3. 3

    Rozmixovala som a naliala som si do pohára, ktorého vnútorné steny som predtým poliala karamelom.

  4. 4

    Na vrch som dala šľahačku a nakoniec som ešte vrch poliala karamelom. Skvelá na horúce letné dni. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

haji
Ledová káva a ještě karamelová hmmm Někde po cestě, v kávě, bych ubrala vsypaný cukr, mně by karamel bohatě stačil. (Ber mě s rezervou, nemusím sladké pití.) Oh, skvěle vychlazené a hezky pod slunečníkem u trochy slané vody... idylka.
laylastastykitchen
@haji (30.5.2022 07:46)

Nie kazdy má rád sladké. Ja pijem kávu aj čaj bez cukru. Ale ked ladová káva tak sladká :-) ale zas nie príliž...ale zas 2 lyžice cukru a 2 lyzice karamelu v 600 ml tekutine nie je az tak vela. Mozno sa zda ale ja co pijem kavu be cukru mne to bolo tak fajn. Ale samozrejme kazdy si to moze upravit podla seba. To s tym cukrom je rozne :-)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia