Kurací sendvič

Sendvič s kuracím šalátom

Autor receptu: galbani

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a všetko vložte do panvice s trochou extra panenského olivového oleja, dvoma naberačkami vody, posekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením a priveďte do varu. Potom stlmte na minimum a pridajte na drobné kúsky nakrájané kuracie prsia. Varte 20 minút, potom zložte zo sporáka a nechajte vychladnúť.
  2. Medzitým na jemno nasekajte 3 zostávajúce stonky zeleru, červenú cibuľu a estragón, vložte do misky a dochuťte šťavou z citróna. Pridajte zmes z uvarených kuracích pŕs a šalát dôkladne premiešajte. Prikryte potravinovou fóliou a nechajte 2 hodiny v chladničke vychladiť. Mozzarellu nakrájajte na plátky.
  3. Príprava sendviča: Na jeden krajec opečeného chleba navrstvite veľkú lyžicu kuracieho šalátu, priklopte druhým plátkom chleba, naň položte koliesko mozzarelly, plátok paradajky, list šalátu a priklopte tretím plátkom chleba. Rovnakým spôsobom pripravte aj zvyšné 3 sendviče.