galbani nemá fotku

galbani

Galbani - chuť Talianska už viac ako 130 rokov

Začiatok príbehu Galbani sa datuje do roku 1882, kedy začali Egidio Galbani so svojím otcom Davidom na brehoch jazera Lecco v údolí Lombardských Álp vyrábať syry. Firma Galbani sa rýchlo rozrastala; kľúčom k jej úspechu bola intuícia, talent a odhodlanie. Vďaka kvalite svojich výrobkov sa značka už na konci 19. storočia preslávila aj v zahraničí. V roku 1900 získala ocenenie svojich výrobkov na Svetovej výstave v Paríži a odštartovala expanziu do zahraničia. V rovnakej dobe sa spoločnosť začala zameriavať na potreby zákazníkov za hranicami Talianska a táto stratégia sa stala silnou stránkou značky.

Značka Galbani však nezabudla ani na Taliansko. Stále miesto v srdciach Talianov si vydobyla už v historickom roku 1956. Vtedy bola na trh uvedená jej mozzarella, ktorá sa stala dominantným produktom v celej firemnej histórii. Postupne značka Galbani pridávala aj ďalšie novinky a lákavé pochúťky. V roku 1965, verná svojmu inovatívnemu duchu, prišla s novým originálnym variantom predaja svojho kultového produktu a začala mozzarellu dodávať aj s cmarom v novom vákuovom balení. Áno, skutočne! Túto prvú „modernú“ verziu mozzarelly, ktorá sa zapísala do dejín, vynašli v Galbani!

Dnes, viac ako 130 rokov od založenia spoločnosti, hovoria jej výsledky samé za seba. Vďaka svojej dlhoročnej syrárskej tradícii a kvalite svojich výrobkov sa Galbani stala najobľúbenejšou značkou syrov v Taliansku a je synonymom pre talianske syry na celom svete. Mozzarella, Ricotta, Mascarpone, Gorgonzola DOP, Parmigiano Reggiano DOP a Grana Padano DOP, Grangusto - tak vyzerá široká škála jej produktov vytvorených s láskou.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist