Šalát z čínskej kapusty so zemiakovou slamou fotorecept
Čínsku kapustu vysievam každý rok, keď vyberiem cibuľu a uvoľní sa mi pôda, teda v júli. Je to rastlina krátkeho dňa. Máme ju Zobraziť celý popisČínsku kapustu vysievam každý rok, keď vyberiem cibuľu a uvoľní sa mi pôda, teda v júli. Je to rastlina krátkeho dňa. Máme ju veľmi radi. Najradšej ju máme v šalátoch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Listy čínskej kapusty natrháme do misky.
-
2
Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájané paradajky.
-
3
Všetky prísady na zálievku premiešame, pridáme k zelenine a ešte raz premiešame. Dáme do chladničky.
- 4
Očistené zemiaky narežeme najprv na plátky asi 3-4 mm hrubé a potom každý plátok nakrájame na tenšie pásiky. Zemiakovú slamu vyprážame na horúcom oleji.
- 5
Potom ju vyberieme, necháme na papierovej utierke odkvapkať od tuku a zľahka vmiešame k zelenine.
- 6
Ihneď podávame.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu