Zeleninový šalát

Šalát z čínskej kapusty so zemiakovou slamou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Čínsku kapustu vysievam každý rok, keď vyberiem cibuľu a uvoľní sa mi pôda, teda v júli.* Je to rastlina krátkeho dňa. Máme ju veľmi radi. Najradšej ju máme v šalátoch.

2
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Listy čínskej kapusty natrháme do misky.
  2. Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájané paradajky.
  3. Všetky prísady na zálievku premiešame, pridáme k zelenine a ešte raz premiešame. Dáme do chladničky.
  4. Očistené zemiaky narežeme najprv na plátky asi 3-4 mm hrubé a potom každý plátok nakrájame na tenšie pásiky. Zemiakovú slamu vyprážame na horúcom oleji.
  5. Potom ju vyberieme, necháme na papierovej utierke odkvapkať od tuku a zľahka vmiešame k zelenine.
  6. Ihneď podávame.