Zeleninový šalát
Šalát z čínskej kapusty so zemiakovou slamou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Čínsku kapustu vysievam každý rok, keď vyberiem cibuľu a uvoľní sa mi pôda, teda v júli.* Je to rastlina krátkeho dňa. Máme ju veľmi radi. Najradšej ju máme v šalátoch.
2 porcie |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Listy čínskej kapusty natrháme do misky.
- Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájané paradajky.
- Všetky prísady na zálievku premiešame, pridáme k zelenine a ešte raz premiešame. Dáme do chladničky.
- Očistené zemiaky narežeme najprv na plátky asi 3-4 mm hrubé a potom každý plátok nakrájame na tenšie pásiky.
Zemiakovú slamu vyprážame na horúcom oleji.
- Potom ju vyberieme, necháme na papierovej utierke odkvapkať od tuku a zľahka vmiešame k zelenine.
- Ihneď podávame.