Rýchly krehký slivkový koláč s tvarohom fotorecept
Koláč je šťavnatý a upečený rýchlo podľa hrnčekového receptu, postačia vám vlastné ruky. Použila som chuťovo vynikajúce malé slivky z divokorastúcej slivky – Zobraziť celý popisKoláč je šťavnatý a upečený rýchlo podľa hrnčekového receptu, postačia vám vlastné ruky. Použila som chuťovo vynikajúce malé slivky z divokorastúcej slivky – plánky.
na 175 °C
Suroviny
| Krehké cesto: | |
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1,5 hrnčeka |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| 2 KL |
|
| 1 ks väčšie |
|
| 3 kopcovité PL (14-16 %) |
|
| 3/4 hrnčeka |
|
| Náplň: | |
| 250 g |
|
| 700 g odkôstkované |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ČL |
|
| 25 g |
|
| Na posypanie cesta: | |
| domáca |
|
| Na posypanie koláča: | |
|
|
|
Postup
-
1
Krehké cesto vymiešam zo všetkých surovín v miske. Najprv vareškou a dopracujem rukou. Z hotového cesta ¼ odoberiem a odložím do chladničky.
- 2
Väčšiu časť cesta, čo ostala – ¾ - roztlačím rukou do hlbokého plechu vystlaného papierom na pečenie. Na boky plechu natlačím cca 1,5 cm cesta. Cesto posypem domácou strúhankou, lebo slivky sú šťavnaté.
- 3
Na strúhanku rovnomerne rozložím neochutený hrudkovitý tvaroh jemný.
- 4
Slivky som odkôstkovala, nakrájala iba napoly a vymiešala s cukrami i pudingom tesne pred použitím. Ochutené slivky dávam na vrstvu tvarohu v približne rovnakej vrstve. Trošku ich zarovnám, ale nepritláčam.
- 5
Vyberiem z chladničky odložené cesto a vo väčších kúskoch namrvím na vrstvu sliviek.
- 6
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem okolo 30 minút. Rúru kontrolujem vizuálne.
- 7
Vychladený a odstáty koláč sa môže po nakrájaní posypať práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu