Hubový šalát
Šalát Emerald
Autor receptu: kimlo
Tento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po predchádzajúcom varení, tak som hľadal nejaký vhodný a jednoduchý recept.
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Kto chce, môže namiesto šampiňónov použiť čerstvé lesné huby. Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a ošúpeme.
- Cibuľu pokrájame na drobno a osmažíme na oleji do zlatista.
- Na cibuľu pridáme na kocky pokrájané huby, orestujeme a necháme podusiť do mäkka. Necháme vychladnúť.
- Vychladnuté huby zmiešame so šunkou, pokrájanou na pásiky, pokrájanými vajíčkami a nahrubo nastrúhaným parmezánom. Osolíme a okoreníme. So soľou opatrne, slaná je šunka aj parmezán...
- Nakoniec primiešame majonézu a hotový šalát dáme na pár hodín odstáť do chladničky. Podávame s pečivom. Podľa pôvodného receptu sa podáva ozdobený plátkami uhorky do tvaru akejsi zelenej ruže, odtiaľ aj názov emerald čiže smaragd... ja som uhorku nepoužil, ale šalát chutí skvele.