SAČ - bravčová krkovička po bulharsky na Slovensku
Foto: jankaviz
Niekoľko rokov po sebe sme boli v Bulharsku a vždy sme sa tešili na toto jedlo. V Bulharsku sme to jedli s bravčovým, ale Zobraziť celý popisNiekoľko rokov po sebe sme boli v Bulharsku a vždy sme sa tešili na toto jedlo. V Bulharsku sme to jedli s bravčovým, ale i s kuracím mäsom. Nakoniec sme si vymastili výpek chlebom (podobný sendviču) a zapíjali takmer nealkoholickým pivkom :) Vlani sme si misu Sač kúpili a využívame aj na Slovensku. Pečieme v tom pizzu, palacinky, aj rebierka,... Je to nádoba z nepálenej hliny. Dá sa v nej piecť v elektrickej i plynovej rúre, ale aj na ohnisku v pahrebe.
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Plátky bravčovej krkovičky som nechala 4 hodny odležať v marináde (horčica, cesnak, soľ, olej). Medzitým som si nové zemiaky v šupke, mrkvu, petržlen, papriku, cuketu, hlivu baklažán pokrájala na menšie kúsky. Cibuľu som nakrájala na mesiačiky.
- 2
Rozohriala som v rúre misu, opiekla z jednej strany mäsko. Po pretočení mäska som pridala všetko ostatné a piekla v rúre cca 30 minút pri 230 stupňov. Potom som rúru vypla a nechala asi 30 minút dôjsť.
- 3
Pred podávaním som navrch postrúhala syr. Ešte sa to malo trošku dozdobiť surovou zeleninou, ale to sme nestihli, tak sme si chutili (smile) Určite sa to dá urobiť aj na klasickom pekáči, ale toto sme doviezli vlani z Bulharska, tak máme takmer originál servírovanie (smile)
- 4
... a takto nám to servírovali v Bulharsku. Ešte sa musím zdokonaľovať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Toto je môj prvý pridaný recept, ale recepty z Varechy skúšam doma neustále. Preto som sa aj ja rozhodla prispieť ako poďakovanie všetkým z ich fantastické recepty.
Dnes sa mi konečne podarilo jedlo vyfotiť pred zjedením, snáď toho bude časom viac :)
Tá nádoba.. jasné, že sa mi páči. Mne sa páčia aj tie ich keramické, krásne pomaľované, len to nesmiem kupovať, lebo to už nemám kam dávať:-) 5*
ć&client=opera&hs=VwZ&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIvrbWtIbqxgIVhJdyCh0wWwlI&biw=1280&bih=691
pre ilustraciu
www.google.si/search?q=sa...
ć&client=opera&hs=VwZ&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIvrbWtIbqxgIVhJdyCh0wWwlI&biw=1280&bih=691
marijanna velmi hodnotny vyklad si k tomu dodala.Clocek sa stale uci.
"
Ten liatinový pekáč sa dá kúpiť aj na Slovensku. Chorvátska firma Plamen ma nakontaktovala na slovenskú firmu, ktorá ju tu zastupuje. Volajú sa Home systems a tu je ich mailová adresa:homesystems.sro@gmail.com
Volá sa to Plamen Peka 40 alebo Plamen Peka 50 podľa priemeru. Peka 40 stojí vyše 70 € aj s dopravou a Peka 50 93,60 €. Peka 40 ti úplne bude stačiť-je to pre 4-6 osôb.
nabytok.bazar.sk/12648211-plamen-liatinovy-pekac-o-40cm...
dom.bazar.sk/12648256-plamen-liatinovy-pekac-o-50cm...
www.bazar.sk/inzerent/1038707-home-systems-s-r-o/...