Ryžové krokety

Ryžové krokety s mozzarellou

Autor receptu: jankadomka

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a následne pridáme 2 žĺtky, na kocky nakrájanú mozzarellu, najemno nakrájanú lahôdkovú cibuľku a 50 g strúhanky. Osolíme, okoreníme podľa chuti a všetko dobre premiešame.
  2. Z hotovej zmesi tvoríme krokety. Zmes sa troška lepí, tak je šikovné na to použiť polievkové lyžice. Vytvarované krokety dáme na hodinku do mrazničky stuhnúť, aby sa s nimi dobre pracovalo.
  3. Zmrznuté krokety obaľujeme v klasickom trojobale, múka, vajce a strúhanka a následne vysmážame v rozpálenom oleji.
  4. Podávame napr. so šalátom a dresingom. Najlepšie sú čerstvé.