Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 5. júna 2018
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 5. júna 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g (arborio) |
|
70 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
800 ml |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paradajková salsa: | |
400 g |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni stále miešame. Keď ryža spotrebuje všetok vývar, pridáme nastrúhaný parmezán a necháme ryžu mierne vychladnúť. Pridáme vajce, soľ a korenie.
- 2
Mozarrellu nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olej, z ryže vyformujeme guľky, urobíme jamku a do každej vložíme kúsok mozzarelly. Jamku uzavrieme, guľky vyváľame v múke a potom v strúhanke, vypražíme a uložíme na papier z kuchynskej rolky.
- 3
Paradajková salsa: Do panvice nalejeme olivový olej, pridáme nakrájanú šalotku, cesnak a krátko restujeme. Pridáme drvené paradajky, soľ, korenie a necháme krátko prevariť.
Tiež ryžové guľky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár