Ryžové guľky
Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu a cesnak očistíme,
nakrájame nadrobno, rovnako
kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú šošovicu, spolu
orestujeme, potom pridáme
kokosové mlieko a za stáleho
miešania varíme, až kým šošovica nebude mäkká (prípadne
ešte podlejeme vodou).
- Ryžu udusíme. Z cukru a octu urobíme sirup (cukor zvaríme s octom
na sirupovú hmotu za stáleho miešania), prilejeme
do podusenej ryže a pridáme nadrobno nakrájanú
petržlenovú vňať.
- Poriadne všetko spolu premiešame, najlepšie
rukami, a z hmoty vypracujeme guľky. Na tanier
alebo misku dáme udusenú červenú šošovicu
a navrch naservírujeme guľky.
|