Ryžové guľky

Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno, rovnako kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú šošovicu, spolu orestujeme, potom pridáme kokosové mlieko a za stáleho miešania varíme, až kým šošovica nebude mäkká (prípadne ešte podlejeme vodou).
  2. Ryžu udusíme. Z cukru a octu urobíme sirup (cukor zvaríme s octom na sirupovú hmotu za stáleho miešania), prilejeme do podusenej ryže a pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
  3. Poriadne všetko spolu premiešame, najlepšie rukami, a z hmoty vypracujeme guľky. Na tanier alebo misku dáme udusenú červenú šošovicu a navrch naservírujeme guľky.