Hubové rizoto
Ryža s bravčovým mäsom
Autor receptu: ryzasos
Táto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma.* Šťavnatosť bravčového mäsa, hĺbka dobre prepracovanej ryže a dotyk húb, ktorý všetko mení. S ryžou SOS
Classic sa v tomto jedle podarí spojiť to najlepšie z tradičnej kuchyne s výsledkom hodným oslavy.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Začnite nakrájaním cibule, cesnaku a papriky. Ideálne na tenké pásiky.
- Paradajky nastrúhajte. Huby (portobello, shiitake alebo čokoľvek, čo uprednostňujete) dôkladne očistite a nakrájajte na pásiky.
- Kurací vývar zohrejte a nechajte v ňom vyluhovať šafran.
- Do hrnca s trochou extra panenského olivového oleja pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak. Smažte na strednom ohni, kým nie je všetko orestované.
- Pridajte huby a nechajte ich pár minút zhnednúť, uvoľnia plnú arómu a dotvoria tento základ plný odtieňov.
- Keď sú huby uvarené, pridajte sladkú papriku a strúhané paradajky. Pridajte aj ryžu a niekoľko minút restujte na strednom ohni.
- Teraz po troškách pridávajte horúci vývar. Keď je všetko rovnomerne rozložené, prikryte a varte na strednom ohni 15 minút. Ryža získa tvar, absorbuje vývar a zanechá nám ten krémový, obklopujúci výsledok, ktorý hľadáme.
- Medzitým pripravte bravčové mäso - vcelku ho obracajte na rozohriatej panvici s extra panenským olivovým olejom, kým nie je zvonku uvarené a vo vnútri šťavnaté. Nakrájajte ho na medailóniky.
- Keď je ryža uvarená, vypnite oheň a nechajte prikryté 3 až 5 minút. Podávajte s mäsom na vrchu a vychutnávajte.