Hubové rizoto

Ryža s bravčovým mäsom

Autor receptu: ryzasos

Táto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma.* Šťavnatosť bravčového mäsa, hĺbka dobre prepracovanej ryže a dotyk húb, ktorý všetko mení. S ryžou SOS Classic sa v tomto jedle podarí spojiť to najlepšie z tradičnej kuchyne s výsledkom hodným oslavy.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Začnite nakrájaním cibule, cesnaku a papriky. Ideálne na tenké pásiky.
  2. Paradajky nastrúhajte. Huby (portobello, shiitake alebo čokoľvek, čo uprednostňujete) dôkladne očistite a nakrájajte na pásiky.
  3. Kurací vývar zohrejte a nechajte v ňom vyluhovať šafran.
  4. Do hrnca s trochou extra panenského olivového oleja pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak. Smažte na strednom ohni, kým nie je všetko orestované.
  5. Pridajte huby a nechajte ich pár minút zhnednúť, uvoľnia plnú arómu a dotvoria tento základ plný odtieňov.
  6. Keď sú huby uvarené, pridajte sladkú papriku a strúhané paradajky. Pridajte aj ryžu a niekoľko minút restujte na strednom ohni.
  7. Teraz po troškách pridávajte horúci vývar. Keď je všetko rovnomerne rozložené, prikryte a varte na strednom ohni 15 minút. Ryža získa tvar, absorbuje vývar a zanechá nám ten krémový, obklopujúci výsledok, ktorý hľadáme.
  8. Medzitým pripravte bravčové mäso - vcelku ho obracajte na rozohriatej panvici s extra panenským olivovým olejom, kým nie je zvonku uvarené a vo vnútri šťavnaté. Nakrájajte ho na medailóniky.
  9. Keď je ryža uvarená, vypnite oheň a nechajte prikryté 3 až 5 minút. Podávajte s mäsom na vrchu a vychutnávajte.