Kuracie prsia

Ryža Pilau a opečené kuracie kúsky (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Nič zložité, trochu exotické, voňavé a chutné.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V mažiari podrvíme koriandrové a kardamómové semienka a rímsku rascu. Pridáme klinčeky, škoricu, bobkové listy a premiešame s podrvenými koreninami.
  2. Na panvici roztopíme maslo, opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, asi 5 minút alebo až do zmäknutia cibule. Pridáme kurkumu, horčicové semienka a koreniny z mažiara. Dobre premiešame a chvíľu opekáme.
  3. Primiešame ryžu a dobre premiešame s koreninami, aby sa zafarbila. Zalejeme vývarom, posolíme a pokoreníme podľa chuti. Ešte raz dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou.
  4. Na slabom ohni varíme asi 15 minút. Keď je ryža uvarená, pridáme plátky masla.
  5. Ryžu jemne poprehadzujeme vidličkou, zakryjeme a necháme aspoň 5 minút odpočívať.
  6. A teraz mäso: Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky. V miske zmiešame s jogurtom a údenou paprikou. Necháme aspoň 15 minút, postáť. Potom posolíme a pokoreníme.
  7. Na rozpálenom oleji opekáme kúsky mäsa tak, aby neboli na sebe natlačené.
  8. Čas opekania závisí od veľkosti kúskov mäsa, treba dávať pozor, aby sa nevysušili.
  9. A hotovo. U nás máme k tomu ananásovú salsu, ale hodia sa k tomu rôzne šaláty a dipy.