Kuracie prsia
Ryža Pilau a opečené kuracie kúsky (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Nič zložité, trochu exotické, voňavé a chutné.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- V mažiari podrvíme koriandrové a kardamómové semienka a rímsku rascu. Pridáme klinčeky, škoricu, bobkové listy a premiešame s podrvenými koreninami.
- Na panvici roztopíme maslo, opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, asi 5 minút alebo až do zmäknutia cibule. Pridáme kurkumu, horčicové semienka a koreniny z mažiara. Dobre premiešame a chvíľu opekáme.
- Primiešame ryžu a dobre premiešame s koreninami, aby sa zafarbila. Zalejeme vývarom, posolíme a pokoreníme podľa chuti. Ešte raz dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou.
- Na slabom ohni varíme asi 15 minút. Keď je ryža uvarená, pridáme plátky masla.
- Ryžu jemne poprehadzujeme vidličkou, zakryjeme a necháme aspoň 5 minút odpočívať.
- A teraz mäso: Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky. V miske zmiešame s jogurtom a údenou paprikou. Necháme aspoň 15 minút, postáť. Potom posolíme a pokoreníme.
- Na rozpálenom oleji opekáme kúsky mäsa tak, aby neboli na sebe natlačené.
- Čas opekania závisí od veľkosti kúskov mäsa, treba dávať pozor, aby sa nevysušili.
- A hotovo. U nás máme k tomu ananásovú salsu, ale hodia sa k tomu rôzne šaláty a dipy.