Kuracie soté

Rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke

Autor receptu: ryzasos

Opäť hľadáte chutný a nenáročný recept s kuracím mäsom? Skúste toto rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke.* V jedle sa spájajú výborné chute z dostupných surovín, ktoré máte zaisto práve v kuchyni no a servírovať ho môžete do 25 minút. Odporúčame vyskúšať, skvelý je aj do krabičky.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Po dovarení ju necháme prikrytú.
  3. V hrnci si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  4. Potom pridáme nakrájané kuracie mäso, najemno nastrúhaný zázvor alebo korenie, prelisované strúčiky cesnaku a všetky zvyšné koreniny a mäso restujeme približne 3 minúty na silnom plameni.
  5. Potom pridáme sójovú omáčku a za občasného miešania mäso restujeme približne 15 minút. V prípade potreby ho podlejeme trochou vody.
  6. Napokon mäso servírujeme s uvarenou ryžou, posypané sezamom a môžeme pridať aj klíčky.