Kuracie soté
Rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke
Autor receptu: ryzasos
Opäť hľadáte chutný a nenáročný recept s kuracím mäsom? Skúste toto rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke.* V
jedle
sa spájajú výborné chute z dostupných surovín, ktoré máte zaisto práve v kuchyni no a servírovať ho môžete do 25 minút.
Odporúčame vyskúšať, skvelý je aj do krabičky.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Po dovarení ju necháme prikrytú.
- V hrnci si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Potom pridáme nakrájané kuracie mäso, najemno nastrúhaný zázvor alebo korenie, prelisované strúčiky cesnaku a všetky zvyšné koreniny a mäso restujeme približne 3 minúty na silnom plameni.
- Potom pridáme sójovú omáčku a za občasného miešania mäso restujeme približne 15 minút. V prípade potreby ho podlejeme trochou vody.
- Napokon mäso servírujeme s uvarenou ryžou, posypané sezamom a môžeme pridať aj klíčky.