Foto: fimp
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si trošku osmažíme na plátky nakrájanú cibuľku. Medzitým si na malé slížiky nastrúhame cuketu, ktorú posolíme a hodíme na osmaženú cibuľu.
- 2
Keď si cuketa pustí trošku vody, prikryjeme a necháme podusiť. Neskôr pridáme nakrájanú paradajku. Nedávame pokrievku, ale zmes restujeme.
- 3
Po chvíli (dávame pozor aby sa nám paradajky úplne nerozvarili) pridáme cesnak, nasekanú bazalku, soľ, čierne a kajenské korenie. Všetko pridávame podľa chuti. Ja pridávam viac cesnaku aj soli, lebo takto pripravená cuketa sama o sebe nemá výraznú chuť. S kajenským korením treba pracovať opatrne, pretože je veľmi výrazné. Stačí veľmi malé množstvo.
- 4
Ak by sa zmes zdala suchá, môžeme pridať rajčinový pretlak alebo kečup. Nakoniec zmes zmiešame s cestovinou a môžeme posypať strúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu