Cuketové cestoviny

fimp - fotkafimp, 22. júla 2015
Cuketové cestoviny
Foto: fimp
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo iné cestoviny)
2 ks menšia
3 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si trošku osmažíme na plátky nakrájanú cibuľku. Medzitým si na malé slížiky nastrúhame cuketu, ktorú posolíme a hodíme na osmaženú cibuľu.

  2. 2

    Keď si cuketa pustí trošku vody, prikryjeme a necháme podusiť. Neskôr pridáme nakrájanú paradajku. Nedávame pokrievku, ale zmes restujeme.

  3. 3

    Po chvíli (dávame pozor aby sa nám paradajky úplne nerozvarili) pridáme cesnak, nasekanú bazalku, soľ, čierne a kajenské korenie. Všetko pridávame podľa chuti. Ja pridávam viac cesnaku aj soli, lebo takto pripravená cuketa sama o sebe nemá výraznú chuť. S kajenským korením treba pracovať opatrne, pretože je veľmi výrazné. Stačí veľmi malé množstvo.

  4. 4

    Ak by sa zmes zdala suchá, môžeme pridať rajčinový pretlak alebo kečup. Nakoniec zmes zmiešame s cestovinou a môžeme posypať strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: