Ryba v paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Pod stromček som dostala krásnu kuchársku knihu o čínskej kuchyni, takže tu je jeden výborný recept na prípravu rybieho filé trochu netradične a trochu "dochutené" podľa mojej chuti. Ako rybu som použila pangasius. I keď čínska kuchyňa často používa chilli, v tomto recepte nebolo, ale mne tam chýbalo, takže som ho pridala.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rybie filé pokrájame na malé kocky. 1 kávovú lyžičku kukuričného škróbu rozmiešame v 1 PL vody, pridáme soľ a 1 PL ryžového vína. Premiešame s kockami rybieho filé a necháme odpočívať.
  2. Papriku očistíme a narežeme na kocky. Očistíme pór, cesnak, ďumbier, chilli a pokrájame ich nadrobno.
  3. Zmiešame cukor, ocot, sójovú omáčku, 2PL ryžového vína, paradajkové pyré, 1 PLvody, soľ a kávovú lyžičku kukuričného škróbu.
  4. Rozpálime wok alebo inú panvicu, nalejeme olej a tiež ho rozpálime. Vložíme kúsky rybieho filé a krátko opečieme. Potom mäso vyberieme.
  5. Do panvice vložíme kúsky papriky, cesnak, ďumbier, pór a chilli. Krátko opražíme.
  6. Pridáme omáčku a za stáleho miešania vyprážame na strednom ohni, pokiaľ nie je paprika polomäkká.
  7. Potom pridáme aj kúsky rybieho mäsa a ešte raz prudko zahrejeme.
  8. Podávame s ryžou.