Ryba v paradajkovej omáčke (fotorecept)
	        Autor receptu: alexdidi
	         
	        
	        Pod stromček som dostala krásnu kuchársku knihu o čínskej kuchyni, takže tu je jeden výborný recept na prípravu rybieho filé trochu netradične a trochu "dochutené" podľa mojej chuti. Ako rybu som použila pangasius. I keď čínska kuchyňa často používa chilli, v tomto recepte nebolo, ale mne tam chýbalo, takže som ho pridala.
 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Rybie filé pokrájame na malé kocky. 1 kávovú lyžičku kukuričného škróbu rozmiešame v 1 PL vody, pridáme soľ a 1 PL ryžového vína. Premiešame s kockami rybieho filé a necháme odpočívať.
 - Papriku očistíme a narežeme na kocky. Očistíme pór, cesnak, ďumbier, chilli a pokrájame ich nadrobno.
 - Zmiešame cukor, ocot, sójovú omáčku, 2PL ryžového vína, paradajkové pyré, 1 PLvody, soľ a  kávovú lyžičku kukuričného škróbu.
 - Rozpálime wok alebo inú panvicu, nalejeme olej a tiež ho rozpálime. Vložíme kúsky rybieho filé a krátko opečieme. Potom mäso vyberieme.
 - Do panvice vložíme kúsky papriky, cesnak, ďumbier, pór a chilli. Krátko opražíme.
 - Pridáme omáčku a za stáleho miešania vyprážame na strednom ohni, pokiaľ nie je paprika polomäkká.
 - Potom pridáme aj kúsky rybieho mäsa a ešte raz prudko zahrejeme.
 - Podávame s ryžou.