Rozkvitnutý fašírkový kvet s fazuľkovým prívarkom

Autor receptu: izabella929

Fašírku robievam často a rada, najradšej také malé jednohubky. Ak nie je k nim príloha, môže sa podávať aj s chlebíkom a uhorkou..

4
porcie
90 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyjem si mäsko, pokrájala som na menšie kúsky, lebo meliem na elektrickom mlynčeku.Ľahšie sa dáva do otvoru menšie kusy a pridala som aj jeden strúčik cesnaku.
  2. K pomletému mäsku som pridala surovú cibuľku na drobno pokrájanú.
  3. Potom som pridala koreniny, čierne mleté korenie štipku aj drvenú rascu a soľ..
  4. pomieša la som všetko, do tojto hmoty sa vajce nedáva, cibuľka to istí.. urobila som malé guľôčky a vyváľala som ich v hladkej múke.Rozorhriala olej a guľky vypražam do hneda.Guľočky sa pečú.
  5. Guľky sú hotové..Fazuľku vylejem do hrnca, pridám 2 dc vody, soľ. Keď sa začnú variť, rozmiešam v mlieku 2 lyžice múky a prilejem k fazuľke. Dlho netreba variť, lebo fazuľka je mäkká, len toľko, že sa múka uvarí a odstavím ju.
  6. Moja zaváraná fazuľka..
  7. stačí, aby preška varom, je sterilozovaná a bola predvarená pred starilizáciou.
  8. Priliala som som k fazuľke mlieko s múkou..
  9. Drobné zemiaky som dala uvariť vo vode. Po uvarení som ich ošúpala, dala na panvicu do ktorej som pokrájala cesnak a opekala som ich.
  10. Do hotovej fazuľky som primiešala zaváraný kôpor v octe.Je to praktické, lebo už nie je treba do jedla pridať ocot, je to všetko komplet...