Rozkvitnutý fašírkový kvet s fazuľkovým prívarkom
Autor receptu: izabella929
Fašírku robievam často a rada, najradšej také malé jednohubky. Ak nie je k nim príloha,
môže sa podávať aj s chlebíkom a uhorkou..
4 porcie |
90 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyjem si mäsko, pokrájala som na menšie kúsky, lebo meliem na elektrickom mlynčeku.Ľahšie sa dáva do otvoru menšie kusy a pridala som aj jeden strúčik cesnaku.
- K pomletému mäsku som pridala surovú cibuľku na drobno pokrájanú.
- Potom som pridala koreniny, čierne mleté korenie štipku aj drvenú rascu a soľ..
- pomieša la som všetko, do tojto hmoty sa vajce nedáva, cibuľka to istí.. urobila som malé guľôčky a vyváľala som ich v hladkej múke.Rozorhriala olej a guľky vypražam do hneda.Guľočky sa pečú.
- Guľky sú hotové..Fazuľku vylejem do hrnca, pridám 2 dc vody, soľ. Keď sa začnú variť, rozmiešam v mlieku 2 lyžice múky a prilejem k fazuľke. Dlho netreba variť, lebo fazuľka je mäkká, len toľko, že sa múka uvarí a odstavím ju.
- Moja zaváraná fazuľka..
- stačí, aby preška varom, je sterilozovaná a bola predvarená pred starilizáciou.
- Priliala som som k fazuľke mlieko s múkou..
- Drobné zemiaky som dala uvariť vo vode. Po uvarení som ich ošúpala, dala na panvicu do ktorej som pokrájala cesnak a opekala som ich.
- Do hotovej fazuľky som primiešala zaváraný kôpor v octe.Je to praktické, lebo už nie je treba do jedla pridať ocot, je to všetko komplet...