Vyprážaná cibuľa
Vyprážaná cibuľa

Rozkvitnutá vyprážaná cibuľa s pažítkovým dipom

Ľuboš Galbavý a Silvia Varačková
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 5. marca 2020
Rozkvitnutá vyprážaná cibuľa s pažítkovým dipom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks väčšia
podľa potreby
1-2 ks
 na vyprážanie
Dip:
1 bal.
 nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrojíme na mesiačiky, ale nesmieme porušiť jej koreňovú časť. Narezanú cibuľu poriadne posypeme múkou zmiešanou s koreninami podľa chuti, dobre vymáčame v rozšľahanom osolenom vajíčku a znova obalíme v ochutenej múke.

  2. 2

    Vo väčšom hrnčeku rozohrejeme olej, v ktorom obalenú cibuľu zo všetkých strán vypražíme.

  3. 3

    Podávame s dipom z jogurtu, pažítky a zo soli.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vyprazanu cibulu narezanu do kvetu ponukali, mozno aj teraz ponukaju ako specialitu v Trencianskych Tepliciach v restauracii vedla posty, zabudla som nazov.
1x haji
Chodíme na vypražanú cibuľu v Trenčianskych Tepliciach, reštaurácia sa volá Ponorka.