Vyprážaná cibuľa
Vyprážaná cibuľa

Cibuľové krúžky v pivovom cestíčku s cesnakovo-pažítkovým dipom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 14. septembra 2020
Cibuľové krúžky v pivovom cestíčku s cesnakovo-pažítkovým dipom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
25 minút
príprava

Suroviny

700 g
3 ks
330 ml
1 KL
200 g
100 g
1/2 KL
12 g
500 ml na fritovanie
Na obalenie krúžkov:
Cesnakovo–pažítkový dip:
125 g kvalitný
100 g
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľové krúžky: Najskôr pripravíme cestíčko tak, že vajcia vyšľaháme spolu s pivom, do ktorého postupne pridáme soľ, mletú papriku a prášok do pečiva a spolu dôkladne vyšľaháme. V tejto fáze začneme za neustáleho miešania po častiach prisýpať múku a strúhanku, aby sa nevytvorili hrudky. Cestíčko musí byť také husté, že sa na vareške nesmie zlievať.

  2. 2

    Cibuľu očistíme, nakrájame na rovnomerné 5 mm hrubé plátky a prstami jemne oddelíme jednotlivé krúžky. Krúžky obalíme v múke a v cestíčku a fritujeme v rozpálenom oleji do zlatista. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a pred podávaním jemne osolíme.

  3. 3

    Cesnakovo–pažítkový dip: Majonézu s jogurtom dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením. Cesnak pretlačíme úplne na jemno a pridáme do dipu spolu s posekanou pažítkou a všetko spolu dôkladne spojíme.

Diskusia k receptu


Jeden komentár