Cibuľové krúžky v pivovom cestíčku s cesnakovo-pažítkovým dipom
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 14. septembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
Suroviny
700 g |
|
3 ks |
|
330 ml |
|
1 KL |
|
200 g |
|
100 g |
|
1/2 KL |
|
12 g |
|
500 ml na fritovanie |
|
Na obalenie krúžkov: | |
|
|
Cesnakovo–pažítkový dip: | |
125 g kvalitný |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľové krúžky: Najskôr pripravíme cestíčko tak, že vajcia vyšľaháme spolu s pivom, do ktorého postupne pridáme soľ, mletú papriku a prášok do pečiva a spolu dôkladne vyšľaháme. V tejto fáze začneme za neustáleho miešania po častiach prisýpať múku a strúhanku, aby sa nevytvorili hrudky. Cestíčko musí byť také husté, že sa na vareške nesmie zlievať.
- 2
Cibuľu očistíme, nakrájame na rovnomerné 5 mm hrubé plátky a prstami jemne oddelíme jednotlivé krúžky. Krúžky obalíme v múke a v cestíčku a fritujeme v rozpálenom oleji do zlatista. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a pred podávaním jemne osolíme.
- 3
Cesnakovo–pažítkový dip: Majonézu s jogurtom dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením. Cesnak pretlačíme úplne na jemno a pridáme do dipu spolu s posekanou pažítkou a všetko spolu dôkladne spojíme.
Tiež cibuľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu