Domáca čokoláda na dubajský spôsob s chrumkavým sezamom fotorecept
Túto čokoládu si dokážete urobiť z nie bežných, ale dostupných surovín.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Štrúdľové cesto nevyužijete celé, na dve veľké čokolády budú stačiť 4 pláty. Pistáciovú pastu nájdete v Lidli. Jedno balenie by malo stačiť.
-
2
Štrúdľové cesto nakrájajte na tenké rezančeky. Ak máte strojček na rezance, využite ho. Čím tenšie tým lepšie.
-
3
Na tretine pripraveného masla dozlata osmahnite sezamové semienka. Odložte ich z panvice do misky.
-
4
Na zvyšku masla opekajte rezančeky cesta. Dobre ich pritom miešajte, aby sa nezlepili a vytvorila sa chrumkavá sypká zmes.
-
5
Cesto nasaje maslo a rezance podstatne zmenšia svoj objem. Opečte ich pomaly dozlata.
-
6
Zmes pridajte k sezamu a dôkladne premiešajte.
-
7
Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu...
-
8
... lyžicou ju naneste na steny silikónových formičiek, tak aby ste vytvorili potrebnú "škrupinku". Dajte zachladiť do mrazničky.
-
9
Do chrumkavej zmesi pridajte pistáciovú pastu a opatrne premiešajte.
-
10
Pripravte si stuhnuté spodné "škrupinky"...
-
11
...a naplňte ich hotovou sladkou zmesou.
-
12
Zalejte zvyškom čokolády, zarovnajte a trošku utraste, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky. Dajte do mrazničky zachladiť na cca 15 minút.
-
13
Po chvíľke je čokoláda hotová. Opatrne ju vyklopte z formičky.
-
14
Môžete krájať a chrúmať :-)
-
15
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu