Špargľové rizoto
Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Autor receptu: redakcia
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle.* My sme stočili celé plátky prosciutta a ozdobili nimi rizoto, aby bolo pekné na pohľad. Vy však môžete prosciutto nakrájať na rezančeky a do rizota vmiešať. Ryža potom bude presýtená chuťou mäsa.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo veľkom hrnci uvaríme základné biele rizoto podľa návodu, ktorý nájdete po kliknutí na link.
- Počas prípravy rizota ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na kolieska a obalíme v zmesi hladkej múky a mletej sladkej papriky. V kastróliku rozohrejeme olej a obalenú cibuľu v ňom opražíme dozlatista. Vyberieme ju a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
- Medzitým v inom hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Zelenú špargľu zbavíme zdrevnatených koncov a vložíme ju do vriacej vody. Varíme asi 4 minúty, potom ju schladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.
- Uvarené základné rizoto rozdelíme na taniere, pridáme uvarenú špargľu, prosciutto a chrumkavú cibuľu. Posypeme najemno alebo nahrubo nastrúhaným parmezánom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.