Špargľové rizoto

Rizoto s prosciuttom a so špargľou

Autor receptu: redakcia

Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle.* My sme stočili celé plátky prosciutta a ozdobili nimi rizoto, aby bolo pekné na pohľad. Vy však môžete prosciutto nakrájať na rezančeky a do rizota vmiešať. Ryža potom bude presýtená chuťou mäsa.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo veľkom hrnci uvaríme základné biele rizoto podľa návodu, ktorý nájdete po kliknutí na link.
  2. Počas prípravy rizota ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na kolieska a obalíme v zmesi hladkej múky a mletej sladkej papriky. V kastróliku rozohrejeme olej a obalenú cibuľu v ňom opražíme dozlatista. Vyberieme ju a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
  3. Medzitým v inom hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Zelenú špargľu zbavíme zdrevnatených koncov a vložíme ju do vriacej vody. Varíme asi 4 minúty, potom ju schladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.
  4. Uvarené základné rizoto rozdelíme na taniere, pridáme uvarenú špargľu, prosciutto a chrumkavú cibuľu. Posypeme najemno alebo nahrubo nastrúhaným parmezánom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.