Restované kuracie prsia

Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Tento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky kuracích prsičiek v medovej marináde, restované s mrkvou, paprikou, jarnou cibuľkou, pórikom sú ideálne na rýchly obed.....

4
porcie
15 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na 1 cm hrubé rezance. V miske zamiešame sójovú omáčku, med, solamyl, soľ a čierne korenie. Vložíme kúsky kuracieho masa, dôkladne premiešame a necháme aspoň 1 hodinku marinovať. Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé tenké rezance. Papriku rozkrojíme, vyberieme jadierka aj dužinu a nakrájame taktiež na rezance. Jarnú cibuľku a pór očistíme a nakrájame na kolieska. Zázvor a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme lyžicu oleja. Vložíme kuracie mäsko s marinádou a prudko restujeme asi 5 minút, aby sa prepieklo. Mäsko vyberieme a preloźíme do misky. Do woku nalejeme máličko oleja a začneme restovať najskôr mrkvu, jarnú cibuľku, pórik, cesnak, papriku a nakoniec zázvor, celé to trvá cca 2 minútky.
  3. Kuracie mäsko pridáme k zelenine, prilejeme vývar, rybaciu omáčku a dôkladne prehrejeme. Podávame s jazmínovou ryžou a nasekanou petržlenovou vňaťkou.
  4. Dobrú chuť!