Restované kuracie prsia
Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Tento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky
kuracích prsičiek v medovej
marináde, restované s mrkvou, paprikou, jarnou cibuľkou,
pórikom sú ideálne na rýchly
obed.....
4 porcie |
15 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na 1 cm hrubé rezance.
V miske zamiešame sójovú omáčku, med, solamyl, soľ a čierne korenie. Vložíme kúsky kuracieho masa, dôkladne premiešame a necháme aspoň 1 hodinku marinovať.
Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé tenké rezance. Papriku rozkrojíme, vyberieme jadierka aj dužinu a nakrájame taktiež na rezance. Jarnú cibuľku a pór očistíme a nakrájame na kolieska. Zázvor a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme lyžicu oleja. Vložíme kuracie mäsko s marinádou a prudko restujeme asi 5 minút, aby sa prepieklo. Mäsko vyberieme a preloźíme do misky. Do woku nalejeme máličko oleja a začneme restovať najskôr mrkvu, jarnú cibuľku, pórik, cesnak, papriku a nakoniec zázvor, celé to trvá cca 2 minútky.
- Kuracie mäsko pridáme k zelenine, prilejeme vývar, rybaciu omáčku a dôkladne prehrejeme.
Podávame s jazmínovou ryžou a nasekanou petržlenovou vňaťkou.
- Dobrú chuť!