« Naspäť na tento recept

Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept) verzia na vytlačenie

Tento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky kuracích prsičiek v medovej marináde, restované s mrkvou, paprikou, jarnou cibuľkou, pórikom sú ideálne na rýchly obed.....

Autor receptu: macka78

Postup receptu

Kuracie prsia nakrájame na 1 cm hrubé rezance. V miske zamiešame sójovú omáčku, med, solamyl, soľ a čierne korenie. Vložíme kúsky kuracieho masa, dôkladne premiešame a necháme aspoň 1 hodinku marinovať. Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé tenké rezance. Papriku rozkrojíme, vyberieme jadierka aj dužinu a nakrájame taktiež na rezance. Jarnú cibuľku a pór očistíme a nakrájame na kolieska. Zázvor a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept) - obrázok 1

Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme lyžicu oleja. Vložíme kuracie mäsko s marinádou a prudko restujeme asi 5 minút, aby sa prepieklo. Mäsko vyberieme a preloźíme do misky. Do woku nalejeme máličko oleja a začneme restovať najskôr mrkvu, jarnú cibuľku, pórik, cesnak, papriku a nakoniec zázvor, celé to trvá cca 2 minútky.
Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept) - obrázok 2

Kuracie mäsko pridáme k zelenine, prilejeme vývar, rybaciu omáčku a dôkladne prehrejeme. Podávame s jazmínovou ryžou a nasekanou petržlenovou vňaťkou.
Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept) - obrázok 3

Dobrú chuť!

Suroviny




4
porcie
15
minút
príprava
8-10
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist