Shakshuka

Raňajky alebo Shakshuka po slovensky (fotorecept)

Autor receptu: bogar

5-6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné shakshuke, ale každý si recepty prispôsobujeme :)
  2. Všetko sme si umyli a nakrájali na drobno, množstvo veľmi ničoho neuvádzam keďže to záleží od počtu papkáčov.
  3. Prichystané koreniny .......
  4. Na masle som si popražila slaninku jarnú cibuľku a pridala som klobásu a párky. Pokorenila som čiernym korením a vhodila bobkový list, 5 min. pražíme.
  5. Ďalej som si pridala nakrájaný cesnak a premiešala som ho, kým sa neuvoľní jeho aróma...... ..........
  6. Pridala som zeleninu a koreniny všetky okrem rozmarínu a majoránu. Premiešala som a na záver som pridala paradajky z konzervy. Premiešame a môžeme dusiť 15 min. Sledujeme a občas premiešame, ak treba pridáme vodu.
  7. Keď nám uplynie čas pridáme majorán a rozmarín premiešame, zmes nám krásne prevoňajú, ak treba dochutíme. Mala by mať krémovejšiu konzistenciu. Do takto pripravenej omáčky "pustíme" vajíčka, posolíme a prikryjeme.
  8. Posypala som nastrihaným petržlenom a môžeme podávať s pečivom alebo zemiakmi.
  9. prajem dobrú chuť :)