Shakshuka
Raňajky alebo Shakshuka po slovensky (fotorecept)
Autor receptu: bogar
5-6 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné shakshuke, ale každý si recepty prispôsobujeme :)
- Všetko sme si umyli a nakrájali na drobno, množstvo veľmi ničoho neuvádzam keďže to záleží od počtu papkáčov.
- Prichystané koreniny .......
- Na masle som si popražila slaninku jarnú cibuľku a pridala som klobásu a párky. Pokorenila som čiernym korením a vhodila bobkový list, 5 min. pražíme.
- Ďalej som si pridala nakrájaný cesnak a premiešala som ho, kým sa neuvoľní jeho aróma...... ..........
- Pridala som zeleninu a koreniny všetky okrem rozmarínu a majoránu. Premiešala som a na záver som pridala paradajky z konzervy. Premiešame a môžeme dusiť 15 min. Sledujeme a občas premiešame, ak treba pridáme vodu.
- Keď nám uplynie čas pridáme majorán a rozmarín premiešame, zmes nám krásne prevoňajú, ak treba dochutíme. Mala by mať krémovejšiu konzistenciu. Do takto pripravenej omáčky "pustíme" vajíčka, posolíme a prikryjeme.
- Posypala som nastrihaným petržlenom a môžeme podávať s pečivom alebo zemiakmi.
- prajem dobrú chuť :)
|