Ragú z tofu a čínskej kapusty s mrkvovou ryžou

Autor receptu: sueclash

4
porcie

Postup

  1. Tofu nadrobno nakrájame a pokvapkáme sójovou omáčkou. Z čínskej kapusty odstránime vonkajšie listy, kapustu rozpolíme a vykrojíme stredový hlúb. Polovice kapusty rozkrájame na prúžky. Rajčiny prelejeme vriacou vodou a necháme asi 2 minúty pôsobiť. Stiahneme šupku a dužinu nakrájame na väčšie kúsky.
  2. 1 PL nakrájaných mandlí opražíme na panvici bez tuku. Rozohrejeme olej a podusíme na ňom prúžky čínskej kapusty. Pridáme rajčiny, neopražené mandle, soľ a korenie. Podusíme. K podusenej kapuste pridáme tofu a necháme prehriať.
  3. Mrkvová ryža: Ryžu povaríme so zeleninovým vývarom a mrkvovou šťavou. Nastrúhanú mrkvu podusíme na masle a vmiešame do ryže. Okoreníme soľou a korením.