Grilovaný pstruh
Grilovaný pstruh

Pstruh s chuťou Karibiku videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 1. júla 2022

Svieži vánok ľahučkej limetky a voňavého nového korenia. Slnečným Karibikom inšpirovaná chuť našej sladkovodnej ryby.

2
porcie
30 (+ 4 h marinovani minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks čerstvý
1/2 ks menší
1/2 ks menšia
Marináda:
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 PL
1 ČL
2 PL
1 hrsť
1 ks
1 ks
1 strúčik
kúsok (5 cm)
3 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Marinádu vyrobíš buď v mixéri, alebo v mažiari, voľba je na tebe. V mixovacej nádobe zmiešaj biele korenie, sladkú papriku, tymian (čerstvý alebo sušený), nové korenie (základ jamajskej marinády menom “jerk”), soľ, hnedý cukor, vňať, mladú cibuľku, čerstvú čili papričku, ošúpaný cesnak a zázvor. Zmes zalej šťavou z vyžmýkaných limetiek a olivovým olejom. Zmixuj dohladka.

  2. 2

    Rybu po bokoch jemne krížom nakroj, aby sa chute jednoduchšie dostali dnu. Osoľ zvonku, aj z vnútornej strany. Marinádu vylej do zatváracieho sáčku, vlož dnu aj pstruha, vytlač vzduch a dobre uzavri. Vmasíruj marinádu do ryby a odlož ju pácovať do chladničky na minimálne 4 hodiny.

  3. 3

    Priprav si gril, alebo predhrej rúru na 200 °C (vrchný a spodný ohrev). Ošúp a na tenké plátky nakrájaj pomaranč a cibuľu, vlož ich pstruhovi do bruška. V rúre peč 20 minút, v polke procesu potri zbytkovou marinádou. Ak sa rozhodneš rybu ugrilovať, potrebuješ si v ňom upratať uhlíky a to všetky na jednu stranu. Vytvoríš tak horúcu zónu a zároveň, na opačnej strane, bezpečnú zónu. Polož pstruha do horúcej zóny, počkaj 2 minúty, potri zbytkovou marinádou a otoč na druhú stranu. Po 2 minútach znovu potri, otoč a presuň do bezpečnej zóny, kde rybku necháš dôjsť posledných 5 minút.

  4. 4

    Podávaj so zemiakovou kašou s čerstvým hráškom a plátkom pomaranča.

  5. 5

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu