| 
	        
	        
	        Grilovaný pstruh
	        Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočniceAutor receptu: redakcia | 
 10porcií
 | 
 70 minútpríprava
 | 
PostupUmytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10 minút. Po uvarení grilujeme na koži a osolíme. Očistenú špargľu blanšírujeme vo vode
ochutenej citrónovou šťavou, soľou a cukrom
asi 1 minútu. Potom ugrilujeme spolu
s mesiačikmi pomaranča.Očistené bataty nakrájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka, až kým sa voda do 1/3
nevyparí. Po uvarení pridáme detskú krupicu
a sparíme. Keď bude krupica sparená, pridáme
posekanú pažítku, soľ a popučíme. Z masy tvarujeme džatky, ktoré opečieme na
olivovom oleji.Na olivovom oleji urestujeme šalotku dozlatista a pridáme bezlepkovú múku s maslom.
Povaríme asi 15 minút a rozmixujeme spolu
s potočnicou a so smotanou. Žihľavové listy rozložíme na tanier, potrieme olejom a v mikrovlnnej rúre robíme čipsy asi 3 minúty.
 |