Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/,ktorý dal zeleninu do smotany so želatínou,ale to som nechcela.Hľadala som odľahčené jedlo.
4O minút príprava |
4O minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji si opražím sezam,ktorý máme radi a nešetrila som.Pridala som tenké prúžky cesnaku a pšeno,tiež trocha opražila,zaliala vodou a uvarila do mäkka.Máme radi pikantné,tak som pridala čili pastu.
- Opiekla som 3 ks rôzne papriky,olúpala......
- Na paru som dala 2 mrkvy a cukinu.....
- Pór som rozobrala,každý list dobre umyla a uvarila asi 3 min.,vybrala,nechala vychladnúť a ním som vyložila formu,v ktorej bude terina.Pór treba vybrať včas,aby sa nerozvaril.
- A potom som dala na spodok vrstvu vychladnutého pšena,na to papriku,mrkvu,zasa vrstvu pšena......cukinu,mrkvu.....
- Poslednú vrstvu som pokryla pórom a nechala uležať.Asi za 2 hod.som nakrájala ku kuracím stehnám,ktoré sa piekli v rúre na mriežke (diétnejšie) v medovej marináde.A podávala som s omáčkou: na masle som podusila posekanú šalotku,pridala cesnak,pridala múku,zaliala bujónom podľa potreby na hustotu omáčky.Po prevarení som pridala posekané bylinky,ja som mala petržlen a pažítku,horčicu,jogurt,soľ,MČK a citrónovú šťavu.Môže sa rozmixovať a bylinky pridať až na koniec.A pretože sa terina zvýšila,mali sme ľahkú večeru s varenou cviklou a s chrenom. DOBRÚ CHUŤ !