Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie fotorecept
Mali sme málo prácny chutný obed.
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
2 pl |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
|
|
(zelená časť) |
|
z 1/2 citróna |
|
z 1/2 citróna |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Dávno sme nemali túto chutnú rybu na stole.
-
2
Ryby som umyla, papierovou utierkou som ich vysušila. Kožu som priečne narezala. Ryby som zvnútra aj zvonku nasolila, okorenila.
-
3
V malej miske som zmiešala 1 pl olivového oleja, pridala som šťavu a kôru z polovice citróna. Natrela som kožu olivovým olejom zmiešaným s citrónovou šťavou a kôrou.
-
4
Pridala nadrobno nakrájanú pažítku a cíbiky z mladej cibuľky, petržlenovú vňať, 2 strúčiky cesnaku.
-
5
Nápň som premiešala.
-
6
Vložila som ju do vnútra ryby. Štetcom som trochu papier natrela olivovým olejom. Rybu som zabalila do papiera.
-
7
Zabalené balíčky s rybami na plechu vložím do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Ryba sa pečie podľa veľkosti 20 - 25 minút.
-
8
Upečenú rybu som vybrala z pečiaceho papiera.
-
9
Rybu som podávala s opečenými zemiakmi a čerstvým zeleninovým šalátom.
Zaujímavé, myslel som si, že v drese sa len športuje, čistiť rybu by ma v ňom nenapadlo.