Pečená ryba
Pečená ryba

Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 14. apríla 2017
Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept)
Foto: babkamt

Mali sme málo prácny chutný obed.

20 - 25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 pl
2 strúčiky
 (zelená časť)
z 1/2 citróna
z 1/2 citróna

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dávno sme nemali túto chutnú rybu na stole.

    Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ryby som umyla, papierovou utierkou som ich vysušila. Kožu som priečne narezala. Ryby som zvnútra aj zvonku nasolila, okorenila.

    Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V malej miske som zmiešala 1 pl olivového oleja, pridala som šťavu a kôru z polovice citróna. Natrela som kožu olivovým olejom zmiešaným s citrónovou šťavou a kôrou.

    Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala nadrobno nakrájanú pažítku a cíbiky z mladej cibuľky, petržlenovú vňať, 2 strúčiky cesnaku.

    Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nápň som premiešala.

    Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložila som ju do vnútra ryby. Štetcom som trochu papier natrela olivovým olejom. Rybu som zabalila do papiera.

    Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zabalené balíčky s rybami na plechu vložím do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Ryba sa pečie podľa veľkosti 20 - 25 minút.

    Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečenú rybu som vybrala z pečiaceho papiera.

    Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rybu som podávala s opečenými zemiakmi a čerstvým zeleninovým šalátom.

    Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
Jaaaaj, ja som sa po dlhej službe zobudil a pozerám aký perfect recept v "pamätáte si" a nik ho nepochválil? Až keď som pridal komentár, som si všimol že to je čerstvý recept. Ale aj tak je perfektný... :-))))
Nedávno som váhala nad touto rybou, či ju kúpiť, ale ako vidím, asi ano, len sa pýtam, či nemá veľa kostí? Receptík si uložím, aby som vedela, ako ju upraviť, aj použitie toho papiera sa mi páči, tak vyskúšam.
pekny recept.len som cakal,ci niekto napise,ze treba este dodatocne zbavit tu rybu malych supin.kupujem presne tuto,len este v drese tupou stranou noza idem proti smeru supinam,len to tak lieta okolo.
@Radox1 , veríš, alebo nie, ja som sa chcela na to spýtať, aj som sa tu pozerala či je tá pražma očistená, (nie je to vidieť dobre), ale nechcela som tu byť za nevedomú, pretože sama som nevedela - kupujem totiž pstruhov častejšie a stále som nevedela, či ich mám od tých drobných šupín očistiť, ale čistím ich stále, no nie v dreze, aby sa mi neupchal, ale na väčšom papieri.
@ Altyn ,@ Bubaya , @ @ Haji , @ Terinka55 pražma je chutná ryba. Nekupujem ju často, no občas si ju doprajeme. @ Kukulienka71 dala som na rybu to, čo som mala doma. V záhrade už rastie pažítka, nájde sa aj petržlenová vňaťka. Zimná cibuľa je už pekná, ešte stále máme svoje citróny. Myslím si, že na ochutenie ryby to stačí, čo môžeš aj ty dosvedčiť. @ Cezminaz takže tiež mi odobruješ výber ryby. @ Evanaaa Pri pečení v papieri nie je síce koža upečená do chrumkavá, no mäso je šťavnaté. Vybrala som chrbtovú kosť, a v polovičke som našla len jednu malú kostičku. @ Radox1 samozrejme, že rybu treba zbaviť šupín. Vieš, v poslednej dobe sa tu bazíruje na maličkostiach. Keď píšeš všetko do detailov, napádajú ťa, že moc poučuješ. Zle je, ak nenapíšeš samozrejmú vec. Neviem, asi som mala v obchode šťastnú ruku, no v tomto balíčku boli ryby perfektne očistené:-) Máme v rodine rybára, takže počas sezóny mám aj čerstvé ryby. Takže to viem, že ich treba aj zbaviť šupín. Ďakujem všetkým za nahliadnutie. Prajem Vám pokojné veľkonočné sviatky.
@Babkamt (16.4.2017 19:13)

priznám sa, že šupinky z dorado neodstraňujem, sú malé, a ja aj tak tú kožu nejem. Ja odstránim len sliz, ak nejaký je. Ale ak by bolo treba, mám potápačský neoprén veľkosti XL, môžem Radoxovi požičať, ak by pociťoval potrebu ochrany.
@Altyn (24.6.2017 09:41)
Hned bych brala, jsi šikovný! Já mám dnes vyhlídky na špenát a nebo lečo, rybka by se šikla. Krásný víkend!
@Arnilka (24.6.2017 16:22)

Bez problému, aj keď som ( podľa mamky) chlap ako hora, dal som si to na dvakrát. Je to sýte, no nebolo mi potom ťažko. A príprava bola veľmi jednoduchá. Nové zemiaky majú tiež svoje čaro... Dokopy to bol famózny obed. Aj keď som ho jedol skôr na desiatu.... Ale to preto, že vstávam skôr. Normálny smrteľníci vtedy začínajú druhú fázu svojho spánku...
Nie, nie som upír.... Len mám takú prácu.... :-))))
@Zolik (24.6.2017 18:12)

No vidíš, takto som sa na to ešte" nepozrel" . Takže mal som obed aj desiatu spolu....
Vieš čo, ono je to jedno. Bolo to veľmi chutné a to je dôležité.:-))))
@Altyn naväzujem len na nasu skritizovanu komunikaciu "Sumec v slaninke na pikantnej salse" medzi 19. - 20. 6.17, ked som pisala, ze aj na Desiatu by ta ryba bola dobra ;-)
@Zolik (24.6.2017 19:51)

Ja som to pochopil, ale zhodou náhod som to mal naozaj na desiatu. Veď vidíš kedy mne začína deň... Ale nesťažujem sa, mne to takto vyhovuje.
:-)))

Pridaj komentár k receptu: