Foto: kukulienka71
Výborná morská rybka, marinovaná zmesou podobnou chermoule, pečená v rúre a podávaná s gréckymi citrónovými zemiakmi.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
2 ks |
|
Marináda: | |
1 hrsť |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/4 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
Príloha: | |
20 dkg |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Marinádu pripravíme posekaním a premiešaním vymenovaných surovín v mixéri.
-
2
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme, zvnútra naplníme a zvonka hrubo potrieme marinádou. Necháme v chlade aspoň 30 minút.
-
3
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na tenšie kolieska, osolíme, posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou a polejeme citrónovou štavou a rozpusteným maslom, premiešame a v pečiacim papierom vyloženom pekáčiku upečieme do chrumkava, mne to trvalo 30 minút.
-
4
Rúru predhrejeme na 190°C a v pekáči s trochou olivového oleja ideme piecť ryby. Nezakryla som ich, len som z povrchu odstránila marinádu, keď chcete, môžete ju tam nechať. V polovici pečenia som k rybám pridala pár koliesok rajčín, ich šťava sa premiešala s rybím výpekom a výborne ho ochutila a nadstavila. Ryby sa upiekli do červena za 25 minút. Mäso pražmy je veľmi jemné, lahodné, marinádou získalo super príchuť po petržlenovej vňati, cesnaku a rasci. Citrónové zemiaky sa ako príloha k rybe osvedčili, dodali celému jedlu šmrnc.
-
5
Tentokrát som víno nepodávala, keďže manžel hneď po obede sadal do auta na dlhú cestu, ale dávam len tip, aké víno sa k tejto lahôdke hodí.
parádne foto
niet čo dodať, len *****