Pražma zlatá s citrónovými zemiakmi

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 10. augusta 2014

Výborná morská rybka, marinovaná zmesou podobnou chermoule, pečená v rúre a podávaná s gréckymi citrónovými zemiakmi.

2
porcie
40 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
Marináda:
1 hrsť
1 strúčik
1 ks
1/2 ks
1/4 ks
1 ČL
1 PL
1 PL
Príloha:
20 dkg
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Marinádu pripravíme posekaním a premiešaním vymenovaných surovín v mixéri.

    Pražma zlatá s citrónovými zemiakmi - obrázok 1
  2. 2

    Ryby očistíme, umyjeme, osušíme, zvnútra naplníme a zvonka hrubo potrieme marinádou. Necháme v chlade aspoň 30 minút.

    Pražma zlatá s citrónovými zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na tenšie kolieska, osolíme, posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou a polejeme citrónovou štavou a rozpusteným maslom, premiešame a v pečiacim papierom vyloženom pekáčiku upečieme do chrumkava, mne to trvalo 30 minút.

    Pražma zlatá s citrónovými zemiakmi - obrázok 3
  4. 4

    Rúru predhrejeme na 190°C a v pekáči s trochou olivového oleja ideme piecť ryby. Nezakryla som ich, len som z povrchu odstránila marinádu, keď chcete, môžete ju tam nechať. V polovici pečenia som k rybám pridala pár koliesok rajčín, ich šťava sa premiešala s rybím výpekom a výborne ho ochutila a nadstavila. Ryby sa upiekli do červena za 25 minút. Mäso pražmy je veľmi jemné, lahodné, marinádou získalo super príchuť po petržlenovej vňati, cesnaku a rasci. Citrónové zemiaky sa ako príloha k rybe osvedčili, dodali celému jedlu šmrnc.

    Pražma zlatá s citrónovými zemiakmi - obrázok 4
  5. 5

    Tentokrát som víno nepodávala, keďže manžel hneď po obede sadal do auta na dlhú cestu, ale dávam len tip, aké víno sa k tejto lahôdke hodí.

    Pražma zlatá s citrónovými zemiakmi - obrázok 5

Diskusia k receptu

denyany
Naozaj, foto je vydarené, iste aj jedlo. Pražma mi chutí, vyskúšam marinádu najbližšie, keď bude ryba. A nezabudnem ani na zemiaky, neviem si dosť dobre predstaviť kombináciu s citrónom, tak musím oprobovať.:-)
terinka55
Absolútny TOP mesiaca, delikatesa. Nádherné spracovanie. Úvodné foto parádne. KK a 5* za každú ruku :-)
jozka2
Kukulienka priznaj sa,ze si to odfotila v 5* restauracii.Krasna praca do bodky posli aspon jednu malu porciu bude stacit.5*
brambora
@kuku , ty cim dalej si lepsia a lepsia... teda recepty... :D normalne posledny mesiac lizem obrazovku pri kazdom tvojom recepte ;) uzasne nieco. a rybka krasna, to je aj dietne, to mozem ;)
tatranka
To je krásna a chutná úprava.Až sa mi slinky zbiehajú.Veru už mám na rybu pri takomto prevedení veľkú chuť.5*
frezia
Prekrasne upecena rybka, krasna uvodna fotka, citronove zemiaky, skratka, fantazia!
havino
jeminenku, aká foto, ako tu na stole by som mala, ja ryby moc eee, pstruha ešte hej, v týždni som mala údeného lososa, nie tie plátky predražené, ale v kuse rybu, to som si libovala, ale tie citronové zemiaky, to som nepočula a nie to jedla, sa mi to moc pozdáva, naozaj pekný recept
kukulienka71
Ďakujem za vaše pekné hodnotenia rybiek, budem rada, ak po vyskúšaní potvrdíte, že sú chutné:-) @jozka2 , :-DD, ešteže tam je môj obrus, @safran , manžel dovolenkuje vždy najradšej doma:-) , @denyany , budem čakať na tvoj názor na citrónové zemiaky, u mňa zabodovali! @brambora , len pekne líž obrazovku, to je dobrá diéta:-P ale dík za to vysoké hodnotenie, ani si nezaslúžim:-) Pekný večer všetkým!
pusta1
další nádherný recept od teba s perfektným vínom k tomu a úžasnými fotkami :-) (y)
niet čo dodať, len *****
aroooo
krásna rybka, zemiaky, foto a najkrajší celkový výsledok, určite už nie je, aby som pýtala aspoň 1 "zob", ryby aj o polnoci, kk, 5*
ywett
to nemá chybu, krásny recept ;-)
salinka
Jej, ďalšia ryka. Len som sa nedostala ďalej, ostala som priklincovaná pri úvodnej fotke. Nádhera.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia