Pórové farfalle s falošným parmezánom

Autor receptu: lenivaveganka

Falošný parmezán nemá so syrom nič spoločné a cestovinám, nielen týmto, dodá úžasnú chuť.

Postup

  1. Na rozpálenom oleji pražíme nadrobno nasekaný cesnak, pór a zalejeme zeleninovým vývarom. Okoreníme čiernym korením. Nesolíme! Vývar je dosť slaný.
  2. Varíme až kým sa nevyparí väčšina vývaru a nám tak vznikne hustejšia omáčka s rozvareným pórom.
  3. Medzičasom ste si určite stihli uvariť v osolenej vode cestoviny a teraz ich môžete primiešať k omáčke.
  4. Pripravíme si ,,falošný parmezán". Na oleji opečieme cesnak a pridáme k nemu hrsť strúhanky (najlepšia je domáca z tmavého chleba), hrsť pomletých orechov a rovnaké množstvo najemno posekaných sušených hríbov. Ak ich nemáte k dispozícii, usušte narýchlo v trúbe čerstvé šampiňóny. Ochutíme štipkou tymianu. Cestoviny posypeme poctivou hrsťou falošného parmezánu a podávame :)
  5. +bonus čo sa toho parmezánu týka, často improvizujem. Niekedy som lenivá a osmažím si na oleji len pomleté orechy s korením, inokedy pridám strúhanku. Najviac mi chutí kombinácia hríbov s orechmi a tymiánom, možno trochu cesnaku. Ako to máte radi :)