Pórkovo zeleninová polievka s opekaným chlebíkom

Autor receptu: bambuch

V nedeľu ma napadla takáto rýchla a chutná polievka

5
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistený väčší pór si nakrájame na rezančeky a spolu s nastrúhanou mrkvou osmažíme na lyžici oleja.Keď mrkva pustí farbivo,pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky,chvíľku podusíme a celú zeleninovú zes zalejeme kuracím alebo hovädzím vývarom.Dochutíme podľa potreby vegetou,môžeme pridať trošku mletého kmínu.
  2. Na suchej panvici si nahrejeme hladkú múku,ktorú po vychladnutí zalejeme vodou a zamiešame metličkou,aby sa nám neurobili hrúdky.Takto pripravenú zátrepku vlejeme do horúcej polievky a necháme prejsť varom.
  3. Hotovú polievku ešte zahustíme rozšľahaným vajíčkom.Z chleba si pripravíme suché topinky,ktoré potrieme cesnakom.Ešte teplé nakrájame na malé kocky.Pórkovú polievku servirujeme s nasekanou petržlenovou vňaťou a cesnakovým chlebíkom.DOBRÚ CHUŤ !