Pečené rebrá
Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako
sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút,
až kým nezmäkne. Potom pridáme
pretlak a všetky tekuté suroviny, nakoniec med, cukor,
pretlačený cesnak a čili.
- Varíme na miernom ohni, až kým
nebude mať omáčka požadovanú hustotu, nakoniec dochutíme soľou a korením. Hotovú omáčku môžeme prípadne rozmixovať nahladko.
- Rebrá dáme na noc marinovať. Potom pečieme pri nižšej teplote (asi
150 °C) zhruba 2 hodiny. Pred dokončením môžeme znova rebrá potrieť
omáčkou a zvýšime teplotu na 180 °C
asi na 15 minút, rebrá budú chrumkavé.
|