Pečené rebrá

Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne. Potom pridáme pretlak a všetky tekuté suroviny, nakoniec med, cukor, pretlačený cesnak a čili.
  2. Varíme na miernom ohni, až kým nebude mať omáčka požadovanú hustotu, nakoniec dochutíme soľou a korením. Hotovú omáčku môžeme prípadne rozmixovať nahladko.
  3. Rebrá dáme na noc marinovať. Potom pečieme pri nižšej teplote (asi 150 °C) zhruba 2 hodiny. Pred dokončením môžeme znova rebrá potrieť omáčkou a zvýšime teplotu na 180 °C asi na 15 minút, rebrá budú chrumkavé.