Chobotnica ala Antonio

afataga - fotkaafataga, 21. februára 2011
Chobotnica ala Antonio
Foto: Afataga

Toto sme jedávali v Chorvátsku, domáci to robil vonku, ale dá sa to aj rúre. Suroviny dávam od oka, uvedené množstvo je orientačné pre Zobraziť celý popisToto sme jedávali v Chorvátsku, domáci to robil vonku, ale dá sa to aj rúre. Suroviny dávam od oka, uvedené množstvo je orientačné pre asi 6 ľudí

6
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1,5 kg
5-8 ks
10-20 strúčikov
1 dl
1 dl
1 dl, nemusí byť

Postup

  1. 1

    chobotnice uvaríme na pare cca 40 min. do mäkka, zatiaľ olúpeme zemiaky a nakrájame na mesiačiky, cibuľu tiež na mesiačiky, cesnak iba olúpeme, nepučíme! Uvarenú chobotnicu pokrájame na asi 2cm kúsky. Pozn: menšie chobotnice sú lepšie ako jedna veľká, kupujem chladené a pitvané

  2. 2

    do veľkej zapekacej misy dáme olej, chobtnice, zemiaky, cesnak, vňať, soľ a korenie, môžeme podliať trochou vína alebo vody, dáme piecť na 180° min. na hodinu, potom vyberieme, premiešame a dáme naspäť min. na pol hodinu, jedlo je hotové keď sú mäkké zemiky. Do hotového pridáme olivový olej. Podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

ursula4
ešte v živote som túto príšerku nejedla,a neviem či by som sa na to dala
marianne69
...taketo ja mozem vzdy,ale dopriavam si len na dovolenkach,doma robim len malicko.....nikdy nezabudnem,ked dcera prvy krat jedla chobotnicu,povedali sme jej, ze je to oprazena cibulka:-)mastila len taky rachot...ukladam(KK),zijde sa...
afataga
marianne neboj sa toho, je to mnam, ale trochu mi trvalo kym som sa naucila uvarit chobotnice aby boli makke, takze nie vo vode ale na pare
bozulka
Ďakujem za ten nápad variť na pare.Vždy so musela dávať pozor na čas aby nebola gumová.
veronika353
Já vařím chobotnici ve vodě,ale vyzkouším i na páře.Obaluji v trojobalu a smažím,až budu mít zase chobotnici, vyzkouším i tvúj recept, vypadá to moc zajímavě!
afataga
teda aby som upresnila to varenie: do hrnca dam asi 2cm vody a chobotnice tam dam ked sa voda vari, zakryjem a pozorujem, hybu sa :-), takze sa varia de facto na pare, ked som ju varila vo vode nikdy sa mi to celkom nepodarilo, bud bola tvrda alebo gumova
biosalix
vyskusajte dat korkove stuple od cerveneho vina, odkukane od sefkuchara z izraela , chobotnica je super.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@afataga ,aj tvoj recept je dobry.Ked sa vari dava sa korkovy stupel.To ma naucil kuchar v mojom hotely.Vyskusam aj tvoj recept :)
afataga
@Pn (15.5.2017 14:57)

ked ti mam pravdu povedat, skusala som ju raz varit s tym stuplom a nespoznala som ziadny rozdiel, budem rada ak skusis, autor ho robieval v peke, len musela byt riadna pahreba a to dlho trvalo

Zaujímavé video z archívu TV Varecha