Foto: Afataga
Toto sme jedávali v Chorvátsku, domáci to robil vonku, ale dá sa to aj rúre. Suroviny dávam od oka, uvedené množstvo je orientačné pre Zobraziť celý popisToto sme jedávali v Chorvátsku, domáci to robil vonku, ale dá sa to aj rúre. Suroviny dávam od oka, uvedené množstvo je orientačné pre asi 6 ľudí
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
chobotnice uvaríme na pare cca 40 min. do mäkka, zatiaľ olúpeme zemiaky a nakrájame na mesiačiky, cibuľu tiež na mesiačiky, cesnak iba olúpeme, nepučíme! Uvarenú chobotnicu pokrájame na asi 2cm kúsky. Pozn: menšie chobotnice sú lepšie ako jedna veľká, kupujem chladené a pitvané
- 2
do veľkej zapekacej misy dáme olej, chobtnice, zemiaky, cesnak, vňať, soľ a korenie, môžeme podliať trochou vína alebo vody, dáme piecť na 180° min. na hodinu, potom vyberieme, premiešame a dáme naspäť min. na pol hodinu, jedlo je hotové keď sú mäkké zemiky. Do hotového pridáme olivový olej. Podávame so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/grilovana-chobotnica/48799-rece...
ked ti mam pravdu povedat, skusala som ju raz varit s tym stuplom a nespoznala som ziadny rozdiel, budem rada ak skusis, autor ho robieval v peke, len musela byt riadna pahreba a to dlho trvalo