Kačacia polievka
Kačacia polievka

Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou fotorecept

Milan Kovalčík
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 18. januára 2019
Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

500 g
200 g
20 g
100 ml
150 g
80 g
40 g
1 ks
1 strúčik
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny vývar. Z hotového vývaru vyberieme kačku a zeleninu.

  2. 2

    Z kačacej masti a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom. Prevaríme a zjemníme smotanou. Zeleninu nakrájame na kocky a vložíme naspäť do polievky.

  3. 3

    Mäso z upečenej kačky oberieme.

    Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kačacie mäso, pečeň, sendvič, petržlenovú vňať, cesnak a cibuľu pomelieme. Pridáme strúhanku, vajce vypracujeme na hladkú masu a dochutíme soľou a korením.

    Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z masy rukami vytvarujeme knedličky a varíme ich v osolenej vriacej vode, až kým nevyplávajú na povrch.

    Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: